TSK: Amasya'dan kalkan savaş uçağı ile irtibat kesildi

TSK: Amasya'dan kalkan savaş uçağı ile irtibat kesildi

Genelkurmay Başkanlığı Amasya'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-16 uçağı ile irtibatın kesildiğini açıkladı.

Osmaniye'nin Amanoslar Bölgesi'nde bir F-16 uçağı düştü. Kazadan önce atlayan pilotun sağ olarak kurtulduğu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Amasya'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-16 uçağı ile görev uçuşu sırasında pilotun "Atlıyorum" mesajının ardından irtibatın kesildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki açıklamada, Amasya'daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığına ait bir F-16/C uçağı ile saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanoslar bölgesindeki görev uçuşu sırasında pilotun "Atlıyorum" mesajının ardından irtibatın kesildiği belirtildi.

OSMANİYE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde düştüğü belirtilen askeri uçakla ilgili enkazın henüz bulunamadığını, ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Cerrah, yaptığı açıklamada, uçağın Amanos Dağları'ndaki Yarpuz bölgesinin Hatay yönüne doğru olan civarda düştüğü yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

Ekipleri bölgeye sevk ettiklerini kaydeden Cerrah, "Uçağın Yarpuz bölgesine düştüğü bilgisini aldık. Ekiplerimizi sevk ettik. Şu ana kadar enkaza ulaşılamadı. Arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Osmaniye civarında Amanoslar bölgesinde irtibatın kesildiği duyurulan F-16/C uçağının enkazının bulunması için askeri personelin yanı sıra AFAD ekiplerinin de yönlendirildiği öğrenildi.

KAYNAK:  Sarp Özer / AA



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.