TSK inandırıcılığını kaybetti

TSK inandırıcılığını kaybetti

Bakan Atalay, Genelkurmay'ın Heron açıklamasını kamuoyunun takdirine bıraktı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Heron skandalı ile ilgili olarak Genelkurmay tarafından yapılan açıklama hakkında, "Onlar artık kamuoyunun takdiridir. Ben o konuda bir şey demeyeyim" dedi.

Başkent'te Altındağ Belediyesinin Ramazan etkinliklerine katılan Beşir Atalay, Tacettin Dergahı Camii'nde teravih namazı kıldı. Namaz sonrası Bakan Atalay, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek bir süre onlarla sohbet etti. İçişleri Bakanı Atalay, Cihan'a verdiği özel demecinde, yaklaşan referandum öncesinde tüm tedbirlerin alındığını belirterek, "Halk oylaması için olanca tedbirler alınıyor, hem şehirlerde, hem de kırsal kesimlerde" şeklinde konuştu.

Bakan Atalay, "Zaten her seçimde iç güvenlik ile ilgili tedbirler alınır. Şimdi de gene halk oylaması ile ilgili ülkemizin her köşesinde güvenlik tedbirleri aldık. Biliyorsunuz ben değişik illerde valilerimizle ve güvenlik görevlilerimizle toplantı yaptım. Yani şu anda kampanya süreci de gayet huzurlu geçiyor. Herkes mitinglerini yapıyor, toplantılarını yapıyor. Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz, ben de bugün Altındağ'dayım. Gayet iyi gidiyor. Yani vatandaşlarımız hür iradelerini gidip sandığa yansıtacaklar. Hiçbir endişeye mahal yok. Hiçbir yerde vatandaşlarımıza baskı söz konusu olamaz" diye konuştu.

Heron skandalı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı'nın yapmış olduğu açıklama ile ilgili Bakan Atalay, "Ben bir şey söylemeyeyim. Daha önce onlar (Genelkurmay) açıklama yapacak diye söylemiştim. Açıklamayı yaptılar" şeklinde konuştu. Açıklama hakkında kamuoyundan tepkilerin geldiği hatırlatılması üzerine Atalay, "Onlar artık kamuoyunun takdiridir. Ben o konuda bir şey diyemem" cevabını verdi.

CİHAN

Etiketler :