TSK, o radyoları kapattı

TSK, o radyoları kapattı

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güney-doğu'da kurduğu ve 24 saat yayın yapan radyolarından bazılarının yanına son verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından kurulan ve Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nda yıllardır yayın yapan Diyar FM ile Şırnak'ta kurulan Siirt, Mardin ve Kuzey Irak'a kadar olan bölgede yayın yapan Güven FM'nin yayınına son verildiği belirtildi. Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sunumlarda Genelkurmay'ın 5, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 12, Deniz Kuvvetleri'nin 3, Jandarma'nın 3 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 radyo kurduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara, İstanbul, Elazığ, Diyarbakır ve Afga-nistan'da 5 mobil radyosu bulunan Genelkurmay'ın Diyarbakır'da Diyar FM'i sessizce kapatması dikkat çekti. Diyarbakır'da büyük dinleyici kitlesine sahip olan Diyar FM bir dönem itirafçıları konuk ederek büyük ses getirmişti. Elazığ yolu üzerindeki 7. Kolordu Komutanlığı içinde yayın yapan Diyar FM'in TSK'nın olduğu geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmıştı. TSK'nın bünyesindeki radyolar ve bulundukları iller şöyle: Sümbül FM (Hakkari), Dost FM (Tunceli-Hozat), Türkiyem FM (Bingöl), Sancak FM (Bingöl-Adaklı, Kiğı), Lale FM (Muş, Varto, Hasköy), Göl FM (Bitlis, Tatvan), Süphan FM (Ağrı Patnos), Ağrı Dağı FM (Ağrı, Iğdır), Kardelen FM (Van Çaldıran), Nevruz FM (Van Erciş), Kura FM (Ardahan), Fıstık FM (Siirt), Poyraz FM (Kocaeli Gölcük), Leventler FM (İzmir Foça), Aksaz FM (Muğla Marmaris), Yöre FM (Tokat, Amasya), Tunç FM (Tunceli), Sınır FM (Hakkari Yüksekova). İSMAİL AVCI DİYARBAKIR-ZAMAN

Etiketler :