TSK Personeline maaş uyarısı

TSK Personeline maaş uyarısı

Adana'da emekli bir astsubay emekli maaşından hesap işletim ücreti kesen bankaya geri adım attırdı.

Banka 15 gün beklettiği astsubay Ahmet Doruk'a 6 ay için kestiği 17,10 liralık hesap işletim ücretini geri ödedi. Doruk, "Israrcı olursanız banka yetkilileri bu parayı geri ödüyor. Maaşlarını OyakBank'ın devredildiği İngBank'tan çeken subay, astsubay ve uzman çavuşlar kesinlikle bu işlem ücretine itiraz etsin." dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Üyesi emekli astsubay Ahmet Doruk, bir ay önce merkez Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki İngBank'tan emekli maaşını çekti. Ancak hesabında 17 liranın eksik olduğunu fark etti. Banka yetkilileri bu durumu soran Doruk'a "6 aylık hesap kesim ücreti alındığını" söyledi.

Bunun üzerine Doruk, bankadan hesap hareketlerini ilişkin doküman aldı. Daha sonra ise bankanın hizmet sunumunda görevli yetkilisini aradı. Yetkilinin kendisine bu işlemin iptal edilmesi için dilekçe yazıp fakslamasını istediğini anlatan Doruk, "15 gün boyunca bu işlem ücretinin iadesini bekledim ancak olmadı.

Daha sonra müşteri hizmetlerini aradım. Ve başka bir bankanın hesap işletim ücretini almadığını söyledim. Paramın yatırılmasını istedim. Görevliler ısrarcı olduğumu anlayınca paramı iade etti." diye konuştu.

Türkiye'de İngBank'a devredilen Oyakbank'tan emekli maaşını alan 49 bin 800 dolayında astsubay, subay ve uzman çavuş olduğunu dile getiren Doruk, bankanın bir kalemde binlerce lira tutarında haksız kazanç elde ettiğini savundu. Bunun için bankadan parasını çekenleri hesaplarını kontrol edip hesap işletim ücreti alınmasına itiraz etmeye çağırdı. CİHAN
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.