TSK’da ÖLÜM Sevkiyatı!

TSK’da ÖLÜM Sevkiyatı!

Sözde “eylemsizlik” kararını bozduğunu açıklayan terör örgütü PKK’ya karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) son derece riskli bir operasyona hazırlandığı ortaya çıktı.

Yeni Akit’in ulaştığı bir bilgiye göre TSK, terör örgütü PKK’ya karşı arazi olarak çok riskli olan bir bölgede operasyon planlıyor.

TERÖRÜN ELİNE KOZ VERİR GİBİ PLAN

Terör örgütü, Haziran 2010’dan itibaren eylemsizlik kararı almıştı. Ancak geçtiğimiz hafta sonu eylemsizliğe son verdiğini ve 1 Mart itibari ile “etkili savunma” yapacağını açıklamıştı. Terör örgütünün bu kararının, saldırı yapmayacağı ancak kendisine yönelik bir operasyon başlatılması halinde saldırı yapacağı anlamına geldiği ifade edilmişti. Terör örgütünün tam da bu açıklamasına denk gelen günlerde, terör örgütünün sivil uzantılarının eline koz verilircesine, hem de arazi olarak çok riskli olan bir bölgede operasyon planlandığı ortaya çıktı. Böyle bir operasyonun, terör örgütünün uluslararası arenadaki savunucularına, “Saldırı düzenlendiği için, kendilerini savunmuşlar” deme fırsatı sunmak anlamına gelebileceği iddia ediliyor.

NEDEN BU KADAR RİSKLİ BİR BÖLGE?

İnsansız uçaklar tarafından tespit edilen terörist gruplarına hâkim arazide müdahale yapılmazken, sınıra çok yakın bir bölgede, uzmanların çok riskli bir arazi dedikleri ve şehit verilmeden girilemeyen, güvenlik güçlerimizin elinde ayrıntılı haritası dahi bulunmayan mayınlı bir araziye, tecrübesiz erlerle müdahale etmenin amacı sorgulanıyor. Yıllardır tartışılan ve “vatani hizmet için askere gelen erlerle operasyon yapılmaması” ilke kararına aykırı olarak ve tam da sözleşmeli er düzenlemesi yapılacak olan bugünlerde düşünülen söz konusu sevkiyatın “ölüm sevkiyatı” olmasından endişe ediliyor. Akit’in ulaştığı şok bilgilere göre, sınıra çok yakın bir bölgede yapılması planlanan ‘operasyon’un zamanlama açısından olduğu gibi, askeri strateji açısından da sorgulaması yapılıyor..

PLANDA NELER VAR?

Operasyonu planlama sorumluluğu sınıra yakın bir askeri birliğe verildiği, fakat operasyon planlarının icrasının Tümen Komutanı’na arz edilip onaylanmasını müteakip Tümen Komutanı’nın emir komutasında yapılacağı kaydediliyor. Operasyona katılacak birliklerin, koruculardan da destek alacağı bildiriliyor.

 İSTİHBARAT BİLGİSİ YOK

Akit’in ulaştığı bilgilere göre, üst komutanlığın ilgi emri verilmediği bildirilen operasyon için, teröristlerin o bölgeye konuşlandığına dair kati bir istihbarat bilgisinin de olmadığı ileri sürülüyor.. Ayrıca hava hücum harekâtı şeklinde yani birliklerin operasyonlara helikopterlerle taşınması için sınıra yakın illerimizde konuşlu genel maksat yani silahsız, yük ve personel taşıyan helikopterlerin tahsis edileceği de, uzmanlarca riskli durum olarak açıklanıyor.

ÇATIŞMA ÇIKARSA ÖZEL KUVVETLER KULLANILACAK

Öte yandan operasyonun silahlı Kobra taarruz helikopterleri ile destekleneceği de iddia ediliyor. Operasyonların ihtiyatî olarak, yani çatışma çıkması halinde kullanılmak üzere, Özel Kuvvetler ve Jandarma Özel Harekat’tan kuvvet desteğini de alarma geçirdiği ileri sürülüyor.. Planlamada topçu tarafından yapılacak atışların da dikkate alınması, yani operasyonun ateş destek planının da yapılmasının emredildiği bildiriliyor.

Yeniakit

Etiketler :