TSK'dan, 2. Başkan'a soruşturma

TSK'dan, 2. Başkan'a soruşturma

Koşaner'in ilk işi yardımcısı hakkındaki iddiaların soruşturulması emrini vermek oldu.

Koşaner'in ilk işi yardımcısı hakkındaki iddiaların soruşturulması emrini vermek oldu: Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner'e atfen Taraf Gazetesi'nde bugün yayınlanan ''Aslan Paşa'nın suçlu kulakları'' haberine ilişkin olarak idari soruşturma başlattı.

Gazetede, Orgeneral Güner'in bölücü terör örgütü ''PKK'yı dinleyeceğiz'' gerekçesiyle TSK'ya İsrail'den aldırdığı dinleme cihazlarını başka maksatlarla kullandığı ve 2 bin kişiyi dinlettiği iddia edilmişti. Taraf Gazetesi'nde Mehmet Baransu imzasıyla yayınlanan bu haberin ardından Koşaner'in başında bulunduğu Genelkurmay Başkanlığı jet hızıyla soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin internete konulan açıklama şöyle: ''Bugünkü bir gazetede bölücü terör örgütüne yönelik olarak temin edilen bir teknik cihazın başka maksatlarla da kullanıldığı şeklinde bir haber yer almıştır. Konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

Orgeneral Işık Koşaner'in Genelkurmay Başkanlığı'na gelişinde ilk icraatı kendi yardımcısı Güner'e basında hakkında çıkan iddialardan ötürü soruşturma açmak oldu. Koşaner, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hiçbir şuç ve suçluya geçit vermeyeceklerini ifade etmişti.

Etiketler :