TSK'dan Batum'a suç duyurusu!

TSK'dan Batum'a suç duyurusu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK'yı kağıttan kaplana benzetmesinin suç olduğunu, Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un TSK'yı kağıttan kaplana benzetmesinin suç olduğunu, Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Erdoğan, "Karşılıksız kalamaz. Karşılıksız kaldığı anda TSK ile futbol topu oynar gibi oynarlar." dedi.

Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, TSK'yı 'karton kutuya' benzeten CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u eleştirdi. Erdoğan, sıfatı anayasa hukukçusu olan kişilerin garip garip laflar ettiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Senin her yerin anayasa hukukçusu olsa ne yazar. Bu tür kişiler akademisyen olamaz, hukukçu da olamaz. Bu tür kişiler olsa olsa ellerindeki anayasa kitapçığını ezberlemiş bir kişi olarak meydanda dolaşır. Siyasete girdiği anda işte kral çıplak meydana çıkıyor. Siyaset böyle bir şey. Şu anda meydana çıkmış vaziyette. Söylediği laflar ortada. TSK'ya yönelik 'kartondan bir kağıtmış', öbür taraftan 'ABD içini oymuş' diyerek orduyu adeta ABD iradesine vermiş, havada gösterme anlayışı bir suçtur. Şu anda da Zonguldak böyle girişimi başlattı. Ben de buradan aynen bu suç duyurusunu ilan ediyorum. TSK bizimle ilgili kuruluştur. Dolasıyla bu suç duyurusunu yapıyor, gereğinin yapılması lazım. Karşılıksız kalamaz. Karşılıksız kaldığı anda TSK ile futbol topu oynar gibi oynarlar. Bunun bedeli ödenmelidir, ödettirilmelidir. Kimse de bunu demokratik süreçle iç içe koyamaz. Hiçbir zaman TSK'yı bir herhangi bir ülkenin yönettiği veya içini boşalttığı yaklaşımına prim veremeyiz. Karton kutuya benzetme olayına prim veremeyiz. Buna yönelik adımların da savcılarımız tarafından atılmasının gereğini burada özellikle vurguluyorum."

Etiketler :