TSK'dan dinleme önlemi

TSK'dan dinleme önlemi

TSK ve ABD ordusunun hizmet aldığı Globalstar, yeni jenerasyon uydularını Roma'da teslim aldı.

Globalstar, ikinci jenerasyon alçak seviye yer uydusunu (LEO) İtalyan Thales firmasından teslim aldı. Türkiye'den de Globalstar Avrasya'nın üst düzey yöneticileri dev kadroyla törendeydi. İkinci jenerasyondan 48 uydu, Temmuz'da ayında Kazakistan'dan fırlatılacak.

Roma'da Türkiye'yi temsil eden Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik, “Sabit bir uydudan, iyi bir internet kullanıcısı çok rahatlıkla dinleme yapabilir. Nambiya'dan internet kullanan biri bile dinleyebilir! Ama bizim uydumuz hareketli ve alçak olduğu için dinlenemiyor. Üç dakikada bir konum değiştiriyor. 3 trilyon kod atıyor görüşmeye. O nedenle Amerikan ve Türk ordusu bizim telefonları kullanıyor” dedi.

Globalstar Avrasya, cep telefonu operatörlerinin kapsama alanı dışında olduğu, haberleşme hizmetinin olmadığı yerlerde; gerçek, tüzel kişilere ve kamuya hizmet veriyor. Haberleşme hizmetinin olduğu yerlerde de alternatif bir haberleşme operatörü olarak özellikle yerel yönetimler tarafından tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra özellikle askeri projelere destek veriyor. Abonelerinin yüzde 30'a yakınını TSK oluşturuyor. Globalstar Inc., dünyanın 120'yi aşkın ülkesinde uydu iletişim hizmeti sunuyor. Yeni uydularla Globalstar Avrasya, mms, görüntülü konuşma hizmetleri de verecek. (Radikal)

Etiketler :