TSK'dan Flaş Açıklama

TSK'dan Flaş Açıklama

PKK'nın çekilmesine ilişkin TSK'dan açıklama var: Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir.

Terör Örgütü PKK'nın Kandil'deki yöneticisi Murat Karayılan 8 Mayıs'tan itibaren örgüt üyelerinin sınır dışına çıkacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası 8 Mayıs ve sonraki günlerde PKK'ya yakın sitelerde "sözde sınır dışına çıkan PKK'lıların" görüntüleri yayınlanmıştı. Genelkurmay Başkanlığı bugün internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir." dedi.

İşte Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama;

- Basın-yayın organlarında, teröristlerin sınır ötesine çekilmeye başladığına dair resim ve haberlere yer verilmektedir.

- Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığına mensup birlikler, geçmiş yıllarda olduğu gibi şu anda da, arazide, kendilerine emredilen üs bölgelerinde görevlerini sürdürmektedir.

- Ayrıca, insansız ve insanlı keşif araçları, eskiden olduğu gibi, rota değiştirmeden görev uçuşlarına meteorolojik şartların elverdiği ölçüde devam etmektedir.

- Teröristlerin sınır ötesine çekilmesine ait herhangi bir görüntü ve bilgi elimizde mevcut değildir.

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgede görevli unsurları yasalara uygun hareket etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.