TSK'dan 'ıslak imza' açıklaması

TSK'dan 'ıslak imza' açıklaması

TSK, 'Millete komplo' belgesinin ıslak imzalı nüshası ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, Askeri Savcılık tarafından ''irtica ile mücadele eylem planı'' ve ıslak imzalı olduğu iddia edilen belgeyle ilgili yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, bu kapsamda belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Savcılığından üç kez istendiğini, birincisinde belgenin fotokopisinin, diğerlerinde ise herhangi bir cevabın gelmediğini bildirdi.

Çubuklu, ''İrtica Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Albay Dursun Çiçek'in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından davet edilmediğini, kendilerine böyle bir tebligatın gelmediğini bildirdi.

Geçen günlerde elektronik postayla gönderilen ihbar mektubu ile ilgili ise, ''Bir muhbir tarafından kaleme alındığı iddia edilen ikinci ihbar mektubunda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından işletilen internet siteleriyle ilgili bir andıç, medyaya gönderilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır'' şeklinde açıklama yapıldı.


 

Etiketler :