TSK'ya nasıl sızdılar?

TSK'ya nasıl sızdılar?

Türkiye'de bir cuntanın var olduğundan yıllardır bahsediliyor. Fakat daha yeni yeni böyle bir yapıyı gösteren deliller ortaya çıkmaya başladı.

Türkiye'deki cuntanın kurumları nasıl ele geçirdiği artık sır değil. Sistemli bir kadrolaşmaya gittikleri, ikbal vaadi ile adam kazandıkları, uyuşturucu ve fuhuş tuzağı ile hem saflarını genişletip hem de karşılarında duranları sindirdikleri deşifre olmuş durumda. Ortaya çıkanlar tüyler ürpertiyor...




HER SANIKTA AYNI BELGE

Peki nasıl oluyor da böyle illegal bir yapı Türkiye'nin en önemli kurumlarına sızabiliyor, örgütlenip, devleti ve siyaseti şekillendirebiliyor? İşte bu sorunun cevaplarından biri. Bu belge Poyrazköy davasında yargılanacak 17 sanığın ortak delillerinden. Zira hepsinden ele geçirildiği ileri sürülüyor ve deşifre olmamak için yapılması gerekenler maddeler halinde anlatılıyor.

Belgede yeralan talimatların Ergenekon soruşturmasından sonra yazıldığı anlaşılıyor. Biribirleri ile irtibatlarının ortaya çıkmaması için de talimatlar var.

"AYRIK OTLARINI TEMİZLEYİN"

Örgütlenme içerisinde deşifre olabilecek ya da yapıyı deşifre edebilecek kişilerin tasfiye edilmesi isteniyor.

”BİLGİSAYARLARI KAÇIRDILAR"

Sanıklardan Kurmay Albay Mert Yanık'ın ev ve işyeri aramasından bir gün sonra yaptığı telefon görüşmesi, bilgisayarını ve bazı eşyalarını aramalardan kaçırmak için arkadaşına gönderdiği izlenimi veriyordu.

 

Etiketler :