TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Hedefimiz küçükbaş hayvan sayısını 90 milyona çıkarmak"

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: "Hedefimiz küçükbaş hayvan sayısını 90 milyona çıkarmak"

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvan sayısını 90...

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş hayvan sayısını 90 milyona çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Çelik, Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin 3. Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, üreticilere destek için çalıştıklarını söyledi.

Salgın döneminde tarım ve hayvancılığın öneminin daha çok anlaşıldığını ifade eden Çelik, "Arkadaşlarımız, çoban desteklerinin ne zaman ödeneceği beklentisi içerisinde. Bir de sürü büyütme desteği var malumunuz, onu da bekliyorsunuz. 15 gün içerisinde her iki ödemenin yapılacağının müjdesini size buradan vereyim." dedi.

Çelik, küçükbaş hayvan sayısının artırılması için de çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Tekirdağ'dan startı veriyoruz. Hedefimiz 90 milyon küçükbaş hayvan diyoruz. Biz üretimi artırmalıyız. Pandemiden dolayı gıdanın ne kadar değerli olduğunu anladık. Küçükbaş hayvancılığın ne kadar değerli olduğunu dünya gördü, biz de gördük." diye konuştu.

Çiftçilerden daha çok üretim yapmalarını isteyen Çelik, şunları kaydetti:

"Son 2-3 yılda ziraat odalarının üye sayısı yarı yarıya düştü. Bunun sebebi sizin tembelliğiniz değildir. Zorunlu tarım Bağ-Kur'udur. Siz ziraat odasına giderken çiftçi belgesi alıyorsunuz, otomatik tarım Bağ-Kur'lusu oluyorsunuz. Bu durum çiftçinin belini büküyor. Primler yüksek olduğu için o primleri ödeyemediğiniz için tarımdan el çekiyorsunuz. Biz Tekirdağ'dan Sayın TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a sesleniyoruz; tarım Bağ-Kur'unu zorunlu olmaktan çıkarın, isteğe bağlı hale getirilsin."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.