Tuğgeneral Tanrıverdi: Gayet normal!

Tuğgeneral Tanrıverdi: Gayet normal!

Emekli Tuğgeneral Tanrıverdi: Silahlı kuvvetlerin itibarını korumak için görevden alma uygun

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün 3 generali görevden almalarının yankıları sürüyor. Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, silahlı kuvvetlerin hem itibarını korumak hemde idarenin etkinliğini, otoritesini tesis etmek amacıyla bu işlemin uygun olduğunu söyledi.

Cihan muhabirine konuşan Tanrıverdi, görevden alınanların zaten kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2010 tarihinde emekli olmaları gerektiğini belirtti. Dolayısıyla emekliye sevk edilmeyip de yargı yolunu bahane ederek görevde tutulmalarının zaten hata olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, herhangi bir görevde bulunmalarının da uygun olmadığını kaydetti.

 

Tanrıverdi, sözkonusu kişilerin, aslında daha önce de açığa alma nitelikleri bulunan bir suçla suçlanarak, haklarında iddianame hazırlanmış kişiler olduğunu ifade etti. Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Görevden almanın akabinde herhalde açığa alma işleminin de olması gerekir. Hem hukukun uygulanması, hem de idarede, özellikle silahlı kuvvetlerde darbe hazırlığı iddiasıyla ağır bir suçla itham edilen kişilerin görevde bulunmaları, silahlı kuvvetleri sarsıcı bir durumdur. Çünkü mahiyeti üzerinde ayrışmaya sebep olur. 'Darbeci zihniyeti savunanlar, savunmayanlar' diye ayrışmaya sebep olur. O bakımdan silahlı kuvvetlerin hem itibarını korumak hem de idarenin etkinliğini, otoritesini tesis etmek amacıyla bu işlemin uygun olduğu kanaatindeyim. Önemli bir işlemdi, geç kalmış bir işlemdi."

 

 

"CUMHURBAŞKANI VE EŞİNE SAYGI GÖSTERMEYİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER GÖREVDE KALMAMALI"

 

Ayrıca, Türkiye'nin NATO nezdindeki askeri temsilcisi Hava Korgeneral Mehmet Veysi Ağar'ın, zirve için Lizbon'a giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü karşılamamasını da değerlendiren Tanrıverdi, "Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanının yurt dışındayken karşılanmaması veya aleyhinde söylenmiş sözler, devletin en yüce makamına karşı yapılmış bir saygısızlık olarak telakki edilmesi gerekir. Yurt içinde veya yurt dışında sayın cumhurbaşkanını eşli veya eşsiz olarak karşılanmasıyla ilgili protokol yönergesinin mutlaka garnizon komutanlarının da cumhurbaşkanına ve eşine gerekli saygıyı gösterecek tarzda yeniden düzenlenmesi gerekir kanaatindeyim. Sayın cumhurbaşkanımızın seçimine müteakip bu protokol yönergesinde bir değişiklik yaparak 'cumhurbaşkanının eşli olduğu zaman garnizon komutanı tören kıtasının başına geçmek' gibi karşılamamaya bahane bulucu bir düzenleme geliştirilmiş. Bunun değiştirilmesi gerekir. Sayın cumhurbaşkanı ve eşine saygı göstermeyi içine sindiremeyenler de aslında görevde kalmamaları gerekir." diye konuştu.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :