Tuğluk'tan tehdit gibi açıklama

Tuğluk'tan tehdit gibi açıklama

"Çözümün olmaması durumunda çok net söylüyoruz savaş çıkacaktır"

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteklediği Van bağımsız milletvekili adayı Aysel Tuğluk, "Çözümün olmaması durumunda çok net söylüyoruz savaş çıkacaktır. Kürt halkı çözüme sabredebilir ama çözümsüzlüğe asla" diye konuştu.

Esnafı ziyaret ederek oylarını barış ve özgürlükten yana kullanmasını isteyen Aysel Tuğluk, daha sonra kentte yerel yayın yapan Prestij, Şehrivan ve Bölge gazetelerini ziyaret etti. Yerel gazeteciliği önemsediklerini belirten Tuğluk, kentin nabzına hakim olan, seçmeni iyi analiz eden gazetecilik anlayışını çok benimsediklerini söyledi. Gazetecilerle bölge sorunları üzerinde konuşan Tuğluk, bu sorunları en iyi şekilde açığa çıkaracak olan kişilerin başında gazetecilerin geldiğini ifade etti.

Seçim bölgesi olan Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde düzenlenen kadın toplantısında konuşan Tuğluk, kadının olmadığı bir mücadelenin başarılı olma şansının olmadığını ifade etti. Öcalan'ın kadınlara çok güvendiğini, kadınların kendi mücadelelerine hiçbir zaman ihanet etmediğini söyleyen Tuğluk, "Biz Sayın Öcalan'a karşı mahcup olmamak için, mücadelemizi en üst düzeye çıkarmak için çalışacağız. Hem kadını hem de toplumu özgürleştireceğiz. Kadın olmadan yaşam olmaz, kadın olmadan özgürlük olmaz. Hepimizin
en temel görevi barış ve özgürlük için sonuna kadar savaşmaktır. Biz inanıyoruz ki onurlu Kürt kadını bu seçimde iradesini özgürlük ve barıştan yana kullanacaktır. Biz çok büyük bir halkız, özgürlüğü kucaklayacağız, bunun en büyük destekçisi ve sağlayıcı kadın olacaktır. Ben sizleri Sayın Öcalan'ın özgürlüğü için çalışmaya davet ediyorum. Kürt kadınları meydanları AK Parti'ye dar ederek AK Parti'nin kadını tanımadığı ve kadına ikinci sınıf muamele yaptığı politikalarına 12 Haziran'da son verecektir" şeklinde konuştu.


Seçim çalışmaları kapsamında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile birlikte Hatuniye Mahallesi'nde düzenlenen halk şölenine de katılan Aysel Tuğluk, Bosna ve Irak'ta zaman zaman yapılan katliamlardan bahsedildiğini ama bu coğrafyada yapılan katliamların Bosna ve Irak'takinden çok daha fazla olduğunu söyledi. Tuğluk, "Bu kadar katliamlara ve ölümlere rağmen halen, 'Kürt sorunu yoktur' diyenler, bunu çok iyi bilsin, bu sorun sizi de yakar. Bu sorunu çözmeniz gerekir. Anaların gözyaşlarına ortak olmanız
lazım. Öldürmekle, yok etmekle siz Kürt halkını bitiremezsiniz. Artık Kürt sorunu kendi çözümünü devlete dayatmıştır. Kürt sorununda diyalog ortamı oluşmalı ve bu diyalog ortamında en önemli faktör de Sayın Öcalan'dır. Çözümün olmaması durumunda çok net söylüyoruz, savaş çıkacaktır. Kürt halkı çözüme sabredebilir ama çözümsüzlüğe asla" ifadelerini kullandı.

Tuğluk, Kürtlerin artık statüsüzlüğü kaldıramayacağını belirterek, "Kürtler artık demokratik özerk bir yönetimle kendi statüsüne kavuşmalıdır. Demokratik özerklik projesi bir bölünme değil, kardeşleşme projesidir" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum