Tüm yurtta sıcaklıklar artıyor

Tüm yurtta sıcaklıklar artıyor

Soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük bölümünde etkisini yitiriyor. Sıcaklar Batı bölgelerde 4 ila 6 derece, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde görülecek olan yağışların; Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.Hava sıcaklığı Batı bölgelerde 4 ila 6 derece, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da yer yer güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli (9)

ANKARA: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer hafif sisli (6)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (15)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (17)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (9)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu (1)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (10)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis, Trakya ile bölgenin güneyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte Göller Yöresinde hafif sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin batısında yer yer hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve bulutlu geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar, Artvin çevrelerinde kar şeklinde görülecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Kars, Ardahan, Van, Hakkari ve Şırnak çevreleri çevreleri kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ajanslar

Etiketler :