TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'dan Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği'ne ziyaret

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'dan Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği'ne ziyaret

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandar Lončarević'i Büyükelçilik makamında ziyaret etti.

 

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandar Lončarević'i Büyükelçilik makamında ziyaret etti.

Başkan Osman Şahbaz, güçlü sanayisi, ticareti ve ekonomik yapısı bulunan Macar işadamlarıyla Sırbistanlı iş insanlarının işbirliği oluşturulması projelerini değerlendirdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Lončarević, Sırbistan’ın yatırım imkanları, ekonomisi, gümrük mevzuat yapısı ve yatırım kolaylığı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Büyükelçilik Müsteşarı Lončarević, TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahbaz’ı cazip yatırım imkanları sunan Sırbistan'lı işadamları ile işbirliğine davet 

etti.

Cumhurbaşkanımız Aleksandar Vučić'in bu yönde güçlü talepleri var

Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandar Lončarević, ''Stratejik ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz, Cumhurbaşkanımız Aleksandar Vučić'in bu yönde güçlü talepleri var. Özellikle Sırbistan'ın komşu ülkelerinde faal olan işadamları ve şirketleri ile ilişkilerimizi geliştirip dış ticaretimizi artırmak istiyoruz. Gümrüksüz mal girişi ve çıkışlarını destekliyoruz. Sizin şahsınızda Macar, Türk işadamları ile ve iş dünyası ile ilişkilerimizi geliştirilmesinde katkı sağlamanızı bekliyoruz.

Türkiye ve Sırbistan arasında son yıllarda ivme kazanan çok samimi güçlü, dostane ilişkiler tarihten gelen bağlar ve kültürel yakınlık bizlerin üzerinde fazlasıyla sorumluluk oluşturuyor. Bunun yanısıra Türkiye, Macaristan ve Sırbistan arasındaki siyasi ve ekonomik alandaki ilişkiler gerçekleştirilen üst düzey ve çok güçlü bir şekilde ilerlemektedir. İkili ilişkileriniz farklı bir noktaya gelerek stratejik bir mahiyet kazandığı görülmektedir. Karşılıklı ilişkilerimizin sembolik küçük bir Schengen bölgesi oluşturmak Cumhurbaşkanımız Aleksandar Vučić'in projelerinden birisidir. Büyükelçilik olarak gerekli ilişkilerin kurulmasında bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sırbistan’da karlı ve kolay iş ve yatırım fırsatı var'' dedi.

Hayal ettiğimiz noktalara birlikte ulaştıracağız

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz ise,

'' Son dönemde Türkiye ve Macaristan ikili ilişkilerinin farklı bir noktaya gelerek stratejik bir mahiyet kazandığını görüyoruz. İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi mekanizması oluşturulmuştur.

Macaristan ekonomisinin en önemli sektörleri, sanayi, toptan, perakende ticaret, taşımacılık, konaklama ve gıda hizmetleri ile, kamu yönetimi, savunma, eğitim, sağlık ve sosyal hizmet faaliyetleri ön plana çıkmıştır ki, bu Türkiye ile tam partner olmasında çok etkindir.

Macar hükümetinin ekonomi odaklı dış politika anlayışında, Doğu’ya Açılım politikasını hayata geçirmede Türkiye önemli bir etken oluşturmaktadır.

Macaristan ile Türkiye arasında dostane ilişkiler tarihten gelen bağlar ve kültürel yakınlık, gayet tabi ki Sırbistan ile de birleştirilebilir. Hayal ettiğimiz noktalara birlikte ulaştıracağız'' dedi.

Sonrasında Sırbistan Budapeşte Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandar Lončarević, Başkan Osman Şahbaz'a Büyükelçilik içerisindeki yenilenen konferans ve resepsiyon salonlarını gezdirdi.

Başkanı Osman Şahbaz ziyarette Müsteşarı Aleksandar Lončarević'e Türkiye A Milli Takım forması takdim etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum