Tuncay'ın '7 dakikalık' F.Bahçe kararı

Tuncay'ın '7 dakikalık' F.Bahçe kararı

Milli futbolcu Tuncay'ın Stock City'de yaşadığı '7 dakika şoku' sonrası menajeri Avrupa ya uçtu!

Fenerbahçe formasını giydiği 5 sene boyunca taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı Tuncay... Sonra veda zamanı geldi, Ada’nın yolunu tuttu.

Ama ismi Fenerbahçe’nin gündeminden hiç düşmedi. Middlesbrough’un küme düşmesinin ardından Kanarya’ya dönme ihtimali heyecanlandırdı, ancak bonservisinin Stoke City tarafından satın alınmasıyla Premier Lig’de kaldı. Buna karşın Stoke’da bir türlü forma şansı bulamayan Tuncay, 15 gün önce Fenerbahçe’nin transfer zirvesinde masaya yatırıldı.

DAUM: SEVİNİRİM!

Başkan Aziz Yıldırım’ın teknik direktör Christoph Daum ve Sportif Direktör Aykut Kocaman’la yaptığı zirvede söz döndü dolaştı transfere geldi. Daum’un hücum hattına takviye istemesi üzerine Kocaman topa girdi. Tuncay’ın ismini gündeme getiren Kanarya’nın eski kralına Daum’un ilk tepkisi, “Gelirse çok sevinirim” oldu. Başkan Aziz Yıldırım’ın da “Çok iyi olur” demesi üzerine olayın ekonomik boyutu masaya yatırıldı.

Yıldırım, Fenerbahçe’ye bonservis bedeli ödenmeden İngiltere’ye giden yıldız için bir bütçe ayırmalarının söz konusu olmayacağının altını çizerken, ‘kiralık’ formülü gündeme geldi. Tecrübeli yıldızın Fenerbahçe’ye kiralanması halinde, transferin gerçekleşmesi üzerine fikir birliğine varıldı.

HAMİT’İN YANINA GİTTİ

Sarı-Lacivertli kulüpte bu transfer için sessiz sedasız çalışmalar sürerken, önceki günkü ‘bomba’ patladı. Stoke City’nin hiçbir maçında ilk 11’de şans bulamayan tecrübeli yıldız, Hull City karşılaşmasına da kulübede başladı. Maçın 81. dakikasında sahaya sürülen lejyonerimiz, Stoke City’nin gördüğü kırmızı kart sonrası hocası Tony Pulis tarafından kenara alındı. Bu gelişme de Fenerbahçe’nin iştahını kabarttı. Yaşadığı şok sonrası Almanya’ya giden ve Hamit Altıntop’la buluşan Tuncay Şanlı’yla menajer Aykut Kocaman’ın da bir görüşme yaptığı belirtildi. Milli yıldızın menajeri Hakan Özlü’nün dün sabah apartopar yurtdışına çıkması da “Fenerbahçe harekete geçti” iddialarını güçlendirdi.

YASALAR FENER’E YÖNELTİYOR

Stoke City’de sıkıntılı günler geçiren Tuncay Şanlı’nın sezon başında da Middlesbrough formasıyla 3 maça çıkmış olması, Fenerbahçe’nin elini güçlendiriyor. Zira İngiltere Futbol Federasyonu’nun kuralları gereği bir futbolcunun aynı sezonda 3 farklı kulüpte forma giyme şansı bulunmuyor. Yani Tuncay ya sezon sonuna kadar Stoke City’de kalacak ya da Ada’dan ayrılarak farklı bir ülkenin yolunu tutacak.

PULIS: YİNE OLSA YİNE YAPARIM

Stoke City Menajeri Tony Pulis, kararının arkasında olduğunu söyledi. Pulis konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama, “10 kişi kaldıktan sonra defans oyuncusu almalıydık. Tuncay’a kararımı anlatmak zorunda olduğumu sanmıyorum. Üzgün olduğunu biliyorum. Ancak Dave Kitson’ı çıkarsaydım bu kez Dave hayal kırıklığı yaşayacaktı. İkisinden biri oyundan çıkmalıydı. Bu kararımdan dolayı bir problem yaşamıyorum ve yine olsa tekrarlarım. Bunun Tuncay ya da benimle ilgisi yok, takımla alakalı. Defans oyuncumuz kırmızı kart gördü ve bu yüzden de onun yerine başka bir defans koymalıydık” dedi.

-STOKE TARAFTARI NE DİYOR?-

“Fuller ve Tuncay beraber oynadığı sürece Stoke City oyunu her an değiştirebilir.”
“Ocak’ta Tuncay’a güle güle demek zorunda kalacağız. Pulis’in onu çıkarma kararı berbattı.”
“Pulis ne yapıyorsun. Tuncay’a süre vermen gerek. O büyük bir oyuncu ama sen onu kullanamıyorsun”
“Tuncay’ı suçlayamayız. Pulis her zamanki gibi yaptığı bir hatayı halının altına süpürüyor.”
“Aptalca çıkarma kararı sonrası Tuncay bir daha asla Stoke forması giymez.”
“Tuncay Stoke formasıyla gördüğüm en yetenekli oyuncu. Ancak Pulis onu kaybetmek üzere.”
 

Etiketler :