Tunceli'de patlama: 2 şehit

Tunceli'de patlama: 2 şehit

Nazımiye' de polis otosunun geçişi sırasında mayın patladı; 2 polis şehit oldu. Bölgeye çok sayıda kobra ve skorsky helikopterler sevkedildi. Operasyon başlatıldı...

TUNCELİ’nin Nazımiye İlçesi’nde polis aracının geçisi sırasında PKK’lı teröristler, yola önceden döşediği mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan 2 polis memuru şehit oldu.

Nazımiye’de PKK’lı teröristlerin polis aracına yönelik mayınlı saldırısı ilçeye 500 metre mesafedeki Dereovo Köyü yolunda bugün saat 11.45’de meydana geldi. Nazımiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait resmi plakalı aracın geçişi sırasında teröristler yola daha önceden tuzakladığı mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Büyük bir gürültüyle meydana gelen patlamada araçta bulunan polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükaslan şehit oldu. Şiddetli patlamada aracın parçaları 200 metrelik bir alana yayıldı. Şehitlerin cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından toplandı.

Patlamada 2 metre derinlik, 3 metre de genişliğinde çukur oluştu. Olay yerinde güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürürken, bir yandan saldırıyıp düzenleyip kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan 3 Sikorsky helikopterle teröristlerin kaçtığı güzergahlara profesyonel askerler indirildi. Bölgede 2 Kobra helikopter de sürekli uçuş yaparak, teröristlerin bulunabileceği alanların bombaladı. Bölgedeki operasyonlar sürdürülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.