Tunceli'de yapılacak barajlar İzmir'de protesto edildi

Tunceli'de yapılacak barajlar İzmir'de protesto edildi

İzmir'de yaşayan Tuncelililer, 14 Mart Uluslararası Nehirler, Su ve Yaşam İçin Barajlara Karşı Eylem Günü'nde, Tunceli'nin Munzur ve Pülümür vadileri üzerine kurulması planlanan barajlara karşı yürüyüş düzenledi.

Çankaya semtinden Konak Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği, Balçova, Narlıdere, Bornova ve Gaziemir Tuncelililer dernekleri üyeleri katıldı. Eylemciler, Munzur Vadisi'nin millî park ve ekolojik yönden zengin bir coğrafya olduğunu vurguladı. Yürüyüş sonunda eski Sümerbank önünde yapılan basın açıklamasında, "Bölgede tespit edilebilen bitki sayısı bin 518 olup 43'ü endemik ve vadiye özgüdür. Bu projenin ekolojik tahribatı derin olacağı gibi bir halkın geleceği de geri dönülemez bir şekilde yok edilecektir." denildi.

Tuncelililer ayrıca hükümetin, bölgelerinde yoksul vatandaşlara yaptığı beyaz eşya yardımını da eleştirdi. Grup adına konuşan sözcü, "Yoksulluğu ve açlığı halkımıza dayatanlar, birkaç eşyayla insanımızı biata davet etmektedir. Biz bunu ahlâksız bir girişim olarak görüyor ve kınıyoruz." dedi.

Eylemde hükümeti eleştiren Türkçe ve Kürtçe sloganlar atılırken katılan çocukların, DTP'li bir belediye başkan adayının el ilanlarını taşıdığı görüldü. Basın açıklamasının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

(CİHAN)


Etiketler :