Tunceli'nin dişi kartalları

Tunceli'nin dişi kartalları

Tunceli'de konuşlu 4'ncü Komando Tugayı'nda görevli 4 kadın komutan hiçbir konuda erkek meslektaşlarından geri kalmıyor.

Tunceli'de konuşlu, tamamı profesyonel personel subay, astsubay ve uzman erbaştan oluşan, Kartal Yuvası olarak anılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeği 4'üncü Komando Tugayı'nda 4 kadın komutan görev yapıyor. Kadın komutanlar, gerektiğinde operasyonlara katıldığı gibi aralarında roketatar ve bombaların da bulunduğu her türlü silahı kullanıyor, güven artırıcı ve dağcılık parkurlarını da başarıyla tamamlıyor. Astsubay Kıdemli Çavuş Nihal Kenar, Yüzbaşı Emine Kalkan ve üsteğmenler Özge Erdoğan ile Tuğba Öksüz kadın olmalarına rağmen askerlik görevlerini erkeklerden geri kalmayarak yerine getiriyor. Askerlik mesleğini seçen kadın komutanların tercih sebeplerinin başında üniformaya duydukları saygı geliyor.

GERÇEK SİLAHLA EĞİTİM

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek Tunceli dağlarında aynı kaderi paylaşan kadın komutanlar, vatan savunması için terörün yoğun olduğu Tunceli dağlarında korkusuzca görev yapıyor. Tunceli'nin sarp kayalıkları ve ürkütücü ormanlıklarında operasyon için hazırlık yapan erkek meslektaşları ile birlikte eğitim gören kadın komutanlar, eğitimlerinde gerçek silah kullanıyor.

Mesleklerini hakkıyla yerine getiren kadın komutanlar aynı zamanda eş ve annelik görevlerini de eksiksiz olarak yerine getiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.