Tünel açıldı, 1 saatlik yol 7 dakikaya indi

Tünel açıldı, 1 saatlik yol 7 dakikaya indi

İstanbul ulaşımını rahatlatacak olan dev proje

"7 Tepeye 7 Tünel" projesinin ilk etabı olan Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli törenle hizmete girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı tünelin kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatması bekleniyor

1 saatlik yolu 7 dakikaya indiren tünelin toplam uzunluğu 7 bin 997 metre. Yeni "Avusturya Metodu" yöntemiyle inşa edilen tünel için 900 bin metreküplük kazı yapıldı. Taban genişliği 11,80 metre olan tünelin yol genişliği 9.5 metre (2 şerit emniyet şeridi), yüksekliği 7,33 metre.

YANGINA DAYANIKLI

Tünelin yol kaplaması tamamen yangına dayanıklı ve ışık yansıtması yüksek özellikli beton ile kaplandı. Böylece tünelin yangın anında asfalt kaplamasına göre çok daha dayanıklı olması sağlandı. Tünel tüpleri, tek gidiş yönünde inşa edildi ve kaza riskinin de en aza indirilmesi hedeflendi.

Ayrıca çoğu Avrupa ülkesinde bile bulunmayan "emniyet şeridi" uygulaması da tüneldeki güvenlik düzeyini artırdı.

Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, törende yaptığı konuşmada, 195 kavşak, alt geç ve yol düzenlemesini bitirdiklerini, 10 tane daha açılı bekletilen kavşak ve alt geçit bulunduğunu söyledi. Toplamc 142 kilometrelik 33 tünel ve 250 bin aracır yer altına ineceği bir sistemi İstanbul'a kazandıracaklarını belirten Topbaş şunla: söyledi:

YENİ TÜNELLER

"Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli bu sistemin ilk etabı. Kağıthane-Piyalepaşa Tüneli, tam donanımı güvenlik ve konforu açısından Avrupa'nın sayılı tünellerinden biri. Diğer tünellerin de inşaatı devam ediyor. Bomonti-Dolmabahçe Tüneli de en kısa sürede hizmete girecek."

AYNAYI DÜZELTTİ, İLK GEÇİŞİ YAPTI

Erdoğan, kurdelayı kestikten sonra makam aracının direksiyonuna geçti. Yanıbaşına da Kadir Topbaş oturdu. İlk iş olarak, Mercedes'in aynalarını kendine göre ayarlayan Başbakan, daha sonra gaza bastı. Tabi arkasından koruma araçları. Tünel etrafında ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :