Tunus açıklarında 47 düzensiz göçmen kurtarıldı

Tunus açıklarında 47 düzensiz göçmen kurtarıldı

Tunus Kızılayı, ülkenin güney doğusundaki Mednin vilayeti açıklarında tekneleri bozulan 47 düzensiz göçmeni kurtardı.Tunus Kızılayı...

TUNUS (AA) - Tunus Kızılayı, ülkenin güney doğusundaki Mednin vilayeti açıklarında tekneleri bozulan 47 düzensiz göçmeni kurtardı.

Tunus Kızılayı Mednin Vilayeti Direktörü Münci Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vilayetin Akdeniz açıklarında tekneleri bozulan çoğu Bangladeş ve Mısır olmak üzere Pakistan, Fas, Gine uyruklu toplam 47 düzensiz göçmeni kurtardıklarını söyledi.

Göçmenlerin Mednin vilayetinde bir merkezde karantina sürelerini dolduracaklarını paylaşan Selim, daha sonra göçmen barınağına aktarılacaklarını belirtti.

Afrika'nın kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çıkış noktası olarak görülüyor.

Her yıl binlerce göçmen daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa'ya ulaşmak için Afrika'dan Akdeniz'e açılıyor. Göçmenlerin bir kısmı Avrupa'ya ulaşmayı başarırken bir kısmı ise denizde can veriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayıs'ta, 2021 başından mayısa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahında Avrupa'ya geçmeye çalışırken denizde can verdiğini açıklamıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.