Tunus halkı sanal mücadele de veriyor

Tunus halkı sanal mücadele de veriyor

Devlet Başkanı Zeynelabin Ben Ali'nin ülkesini terk ettiği Tunus'ta göstericiler, protestolarını duyurmak için internetten de oldukça faydalanıyor.

Olaylarla ilgili çok sayıda video ya da fotoğraf, Youtube ya da Facebook gibi siteler üzerinden tüm dünyayla paylaşılıyor. Bunun yanı sıra göstericiler, kurdukları bir blogla da seslerini tüm dünyaya duyurmaya çalışıyor. Bu bloglarda genellikle göstericiler tarafından çekilmiş amatör video ve fotoğraflar yer alıyor.

Bu videolardan biri de havaalanında çekilmiş. Görüntülerin, ülkeyi terk eden ve en son Suudi Arabistan'da olduğu belirtilen Zeynelabin Ben Ali'nin uçağına ait olduğu öne sürülüyor.

Videoların büyük kısmını ise protestolar sırasında çekilmiş görüntüler oluşturuyor. Bu protestoların birinde ise bir evin çatısından çekilen görüntülerde keskin nişancı bir polisin, bir göstericiyi vurması açıkça görülüyor.

Göstericiler tarafından hazırlanan bir diğer videoda ise oyun kartlarına ülkenin çok aranan 52 isminin resmi koyulmuş. Maça ası olarak Ben Ali, kare ası olarak eşi Leila Trabelsi, sinek ası olarak eski İçişleri Bakanı Abdallah Kallel ve kupa ası olarak da bir başka eski İçişleri Bakanı Habib Ammar listelenmiş.

Tunus'ta Yasemin Devrimi olarak da nitelenen olaylarda son olarak Ben Ali ülkeyi terk etmiş ve başkanlık görevini Başbakan Mohamed Ghannouchi'ye devretmişti. Fransa'nın reddetmesi üzerine Ben Ali'yi taşıyan uçak Cidde'ye inmişti. Ülkede 45 gün içinde seçimlere gidilmesi bekleniyor. CİHAN

Etiketler :