TUNUS’TA SÜNNET ŞÖLENİ SEVİNCİ

TUNUS’TA SÜNNET ŞÖLENİ SEVİNCİ

Dünyanın çeşitli ülkelerinde ihtiyaç duyulan sağlık projelerini hayata geçiren Uluslararası Doktorlar Birliği, gönüllü eczacılarının yaptığı organizasyon kapsamında 140 Tunuslu çocuğu sünnet ettirdi.

AID gönüllü eczacıları Türkiye’den yardımseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi çocukların sünnet operasyonunun gerçekleştirilmesi,  sünnet elbiselerinin temini, ve toplu sünnet töreni için sponsor oldu. Tunus EMEL Yardım Vakfı’nın partnerliği ile gerçekleştirilen programa katılmak üzere Tunus’a giden ve aralarında AID Genel Sekreteri Ecz. Vedat Çolakoğlu’nun bulunduğu ekibi Tunus’ta Mehmet Akif Turan ve EMEL Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Nasrettin Bahrini karşıladı.

Ülke çapında sekiz farklı bölgede yürütülen proje, Kayravan şehrinde yapılan toplu sünnet şöleni ile başladı. Çocukların sünnet öncesi korkuları yerel müzik eşliğinde şeker dolu çömleklerin yere atılarak kırılması gibi yapılan eğlenceler ile giderildi.

Alağlabiya Cerrahi Hastanesi, Hamda Lavani Hastanesi, ve Hammam Lif Polikliniği’nde gerçekleşen operasyonlarda hazır bulunan ekip, daha sonra başkent Tunus’ta bir kültür merkezinde düzenlenen sünnet şölenine de katıldı.

Törenler sırasında çocukların eğlencelerine ortak olan eczacılar, kendilerini en çok heyecanlandıran şeyin ailelerin gözlerindeki sevinç olduğunu belirtti.

Daha önce de EMEL Vakfı ile 220 Tunuslu çocuğun sünnetini gerçekleştiren AID, bölgede sünnet programlarını geleneksel hale getirmeyi hedefliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.