Tüplü Asma Fidanı ve Ana Arı Dağıtım Töreni

Tüplü Asma Fidanı ve Ana Arı Dağıtım Töreni

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliği ile “Tüplü Asma Fidanı ve Ana Arı Dağıtım Töreni” gerçekleştirildi.

Tokat Valiliği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliği ile “Tüplü Asma Fidanı ve Ana Arı Dağıtım Töreni” gerçekleştirildi. TOGÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi alanında gerçekleşen törene Vali Numan Hatipoğlu, Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcıları, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü, akademik, idari personel ve üreticiler katıldı.

Programda konuşan Doç. Dr. Adem Yağcı, asma fidanı dağıtım töreninin 13’üncüsünün düzenlendiğini belirterek katkılarından dolayı Valilik ve Üniversite teşekkür etti. Bu proje ile şehre üniversite hocalarımız tarafından katkı verildiğini söyleyen Yağcı Tokat’ın geleceğini sofralık üzümde gördüğünü ifade etti.

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naif Geboloğlu yapmış olduğu konuşmada Valilik desteği ile birçok projenin yapıldığını ifade etti. 2022 yılında 11 projenin desteklerle başladığını söyleyen Geboloğlu projelerin büyük emek ve özveri ile devam ettiğini belirtti. Bölge tarımına yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra her yıl 30 farklı tarımsal ürünün de yetiştirildiğini söyleyen Geboloğlu ürünlerin maliyetine yakın fiyatlarla tüketiciyle buluşturulduğunu ifade etti. Bu anlamda Tokat’ta tarımsal girdilerin fahiş fiyatlarla satılmasının önüne geçildiğini belirten Geboloğlu üreticiye her türlü teknik bilgi desteğinin de sağlandığını vurguladı. Geboloğlu, gelecekte de tarımsal üretim çalışmalarının devam edeceğini söyleyerek Valimiz, Rektörümüz ve kamu kurumları yöneticilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada Üniversitelerinin tarım lisesi ve köklü bir Ziraat Fakültesine sahip olduğunu, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizin bulunduğunu ifade ederek Tokat tarımına büyük katkı verildiğini belirtti. Rektör, tüplü asma fidanı dağıtımının geleneksel hale geldiğini, buna ek olarak bu yıl ana arı dağıtımının da yapıldığını söyledi. Üniversitenin alabalık üretimine de başlandığını ifade eden Rektör topraksız tarım, meyve, sebze ve tavuk üretimi konusunda ciddi çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yapılan projelerin Valilik, İl Özel İdaresi, Tarım İl Müdürlüğü tarafından desteklendiğini belirten Rektör Şahin desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Üniversitelerinin bölgesine ve dünyaya katkı sağladığını ifade eden Rektör bundan sonraki yıllarda da verilen katkı ve hizmetlerin katlanarak artması dileğinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

Vali Numan Hatipoğlu yapmış olduğu konuşmada üniversitelerin şehirlerin önünde rehber olmalarının büyük önem taşıdığını söyleyerek Üniversitemizin bu anlamdaki çalışmalarını takdir etti. Tokat denilince akla tarımın geldiğini ifade eden Valimiz tarımın gelişimine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Vali Numan Hatipoğlu önümüzdeki süreçte tarım konusunda katkıların devam edeceğini ve üniversitemiz ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmaları sonrasında üreticilere tüplü asma fidanı ve ana arı dağıtımı yapıldı. Akabinde seralar gezildi.

img-1152.jpg

img-1153.jpgimg-1154.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.