TÜPRAŞ ve OPET hakkında soruşturma

TÜPRAŞ ve OPET hakkında soruşturma

Rekabet Kurulu, Rekabet Kanunu'nu ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla TÜPRAŞ ve OPET hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu, Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ) ile Opet Petrolcülük hakkında, Rekabet Kanunu’nun 4 ve 6’ncı maddelerinin ihlal edilip edilmediğin belirlenmesi amacıyla soruşturma açtı ve savunma talep etti.

TÜPRAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklamayı yaptı:
 
“Rekabet Kurulu’nun dün tebliğ edilen 11.07.2012 tarihli yazısında, Kurul’un 04.07.2012 tarih ve 12-36/1040-M(2) sayılı kararı ile, 4054 sayılı Rekabet Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4 ve 6’ıncı maddelerinin ihlal edilip edilmediğinin belirlenmesi amacıyla şirketimiz ve OPET Petrolcülük A.Ş. nezdinde soruşturma açılmasına karar verildiği belirtilmekte olup, bu kapsamda, şirketimizden savunma talep edilmiştir.”
 
Kanunun 4’üncü maddesi “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar”, 6’ncı maddesi de “Hakim Durumun Kötüye Kullanılması” başlıklarını taşıyor. TÜPRAŞ’ın KAP’a gönderdiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
 
“Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açılması, soruşturmaya konu teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.