Turgut: Bugünkü ortamın suçlulsu gazetecilerdir

Turgut: Bugünkü ortamın suçlulsu gazetecilerdir

Serdar Turgut, bugün basın özgürlüğünün kısıtlandığını iddia edenlerin bugünkü ortamın suçlusu olduğunu söledi.

Serdar Turgut: Medya bir dönem iktidarlarla kurduğu ilişkilerle Türkiye'ye yön verdi.

Samanyolu Haber TV'de yayınlanan Şemsettin Efe’nin sunduğu Öğle Arası’na konuk olan Habertürk Gazetesi Yazarı Serdar Turgut, Ergenekon davası ve Türkiye'de güncel politika hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

SUÇLU GAZETECİLERDİR

Turgut, Türkiye'de son 20 yıldır iktidar ve medya arasındaki ilişkiye bakıldığında, günümüzde basın özgürlüğünün kısıtlandığını iddia eden basın mensuplarının bugünkü ortamın suçlusu olduğunu belirtti.

Turgut şunları söyledi; "Bir dönemde iktidarlarla kurulan ilişkilerle Türkiye'ye yön verildi, toplum mühendisliği yapıldı ve karşılığında da çıkarlar alındı. Ben bunu yaşadım, biliyorum."

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOL

O dönemde hükümetler ve medya arasında kurulan ahlaksız ilişkilerin bir sonu olduğunu yazılarında belirttiğini de söyleyen Turgut, "Siz böyle yapmaya devam ederseniz toplumdaki iktidar değişikliğine şaşıracaksınız" dediğini de aktardı.

'AK PARTİ İKTİDARA GELECEK' DEDİM

Serdar Turgut, Hürriyet Gazetesi'nde yazdığı dönemde AK Parti'nin iktidara geleceğini de yazdığını söyledi.

"O zaman benim patronum durumunda olan insanlar beni arayıp bildiğim bir şey mi var diye sordular. Hürriyet Gazetesi'nden AK Parti'ye destek veren ilk insanlardan bir tanesiydim. O dönem Başbakan olmayan Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta bana teşekkür etti."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :