Türk asıllı milletvekili adayına linç kampanyası

Türk asıllı milletvekili adayına linç kampanyası

Bu yılın sonunda İsveç'te yapılacak parlamento seçimlerinde, Sağ Moderat Partiden milletvekili adayı Türk asıllı Sedat Doğru'ya bazı çevrelerce linç kampanyası başlatıldı.

Atila Altuntaş/STOCKHOLM

Şu anda Hüküğmetin en büyük koalisyon ortağı Sağ parti Moderat'tan Stockholm Haninge Belediyesi Meclis Üyesi olan Sedat Doğru, '"Türk konsolosluğu ve Türk İşçi Federasyonundan maddi yardım alarak, partisine üye olan Türklerin parti aidatını ödemekle suçlanıyor.'"

SEDAT DOĞRU SERT ÇIKTI

İsveç basınında gündemin birinci sıralarında yer alan bu çirkin ve iftiraya varan haberlere türk asıllı milletvekili adayı sert çıktı.

Kendisinin şu anda iktidarı elinde bulunduran, Moderat Partinin gençlik kollarında çalışmaya başlıyarak parti içinde belirli bir konuma geldiğini belirten Sedat Doğru, 'Birileri beni İsveç kamuoyuna hedef gösteriyor. Seçim bölgem olan Haninge'de, yoğun bir şekilde arkadaşlarla seçim çalışması yapıyoruz. Tabi ki, Türk asıllı olduğum için daha çok Türklerden destek isteyerek partime üye yapıyorum. Buda birilerini çok rahatsız ediyor.



İDDİALAR YALAN VE TÜRK BASININA SİTEM

Türk Konsolosluğu ve İsveç Türk İşçi Federasyonun dan seçim çalışması için maddi yardım aldım iddiası, büyük bir iftiradır diyen Sedat Doğru, 'Kesinlikle Türk Konsolosluğu ve Türk İşçi Federasyonun dan bir kuruş almadım ve almam söz konusu olamaz. İspat etsinler hemen istifa ederim. Türk İşçi Federasyon Dernek Başkanı Sayın Hasan Dölek kendisi Sosyal demokrat partiden milletvekili adayı, yani bir yerde rakibiz. Bu bağlamda olayı ele alırsak bana niçin ekonomik yardm yapsınlar inanılmaz saçma bir iddia.

Diğer taraftan, bazı Türk medyasında sitemim var. Benim üzerimden yapılan bu karalama kampanyasını, bana sormadan direk olarak İsveç medyasından alıp haber yapmaları hiç hoş değil' dedi.

GURBETÇİLER KIZGIN

İsveç basınında Türk Asıllı Milletvekili adayı Sedat Doğru'ya yapılan yıpratıcı haberler gurbetçilerinde büyük tepkisini çekti. Bütün partilerde ve kamuoyu önündeki politikacılar demokratik olmayan yollardan seçim çalışmaları yaptıkları herkes tarafından bilinirken Türk asıllı bir genç çocuğumuzun bu şekilde yıpratılmasını manidar bulduklarını belirttiler.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :