Türk Başkonsolosun Makam Aracı, IŞİD Konvoyunda

Türk Başkonsolosun Makam Aracı, IŞİD Konvoyunda

Musul'daki Türk başkonsolosluğu binasının IŞİD militanları tarafından ele geçirilmesinin ardından, başkonsolosun makam aracı IŞİD konvoyuna katıldı.

Irak’ın en büyük ikinci şehri Musul’daki Türk başkonsolosluğu binasının terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından ele geçirilmesinin ardından, başkonsolosun makam aracı IŞİD konvoyunda görülüyor.

IŞİD militanlarının tek kurşun sıkmadan teslim aldığı Türk başkonsolosluğunda bulunan diplomat ve emniyetçilerle birlikte personel yakınlarının da rehin almasının oluşturduğu şoktan sonra bu kez de Türk toprakları sayılan konsolosluk binasının durumu şoke etti.

REHİNE KRİZİNDE 4. GÜN

Rehin alınan 49 Türk vatandaşının esareti dördüncü gününü de doldururken, IŞİD militanlarının Türk başkonsolosluğu binasını hala boşaltmadığı ortaya çıktı. Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) başkonsolosluğa yakın kaynaklardan elde ettiği yeni bilgilere göre, IŞİD militanları baskın sonrası işgal ettikleri binayı hapishane olarak kullanıyor.

Musul şehrini ele geçiren IŞİD militanları şehir merkezindeki sokaklarında ele geçirdiği askeri araçlarla zafer turları da atıyor. Araçlarda kendilerine ait marşları halka dinletiyor. IŞİD militanlarının konvoydaki en çarpıcı detay ise Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’a ait makam aracı olan Mercedes marka cipin de konvoyda boy göstermesi.

TÜRK REHİNELERİN TUTULDUKLARI YER GİZLİ TUTULUYOR

Türk Başkonsolosluğu’nda bulunan diplomat ve emniyetçiler, kendi araçlarına bindirilerek önce Musul Valilik binasına götürülürken, daha sonra da 17 Temmuz Mahallesi'ndeki bir karargâha götürülmüştü. Bundan sonra da gizli hareket edildiği için 49 Türk rehinenin nerede olduğu tam olarak bilinmiyor.

Öte yandan IŞİD’in Musul şehrinde talimat ve kuralları içeren bildiriler dağıttığı, bu bildirileri gelecek Cuma tüm camilerde okutulacağı da vurgulandı. Ayrıca, şehirde hastanelerin faaliyet göstermeye başladığı ve bazı iş yerlerinin açıldığı da öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.