Türk bayrağı 6. kez Lawrence'de göndere çekildi.

Türk bayrağı 6. kez Lawrence'de göndere çekildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaleti'nin Lawrence şehrinde Türk bayrağı 6. kez göndere çekildi.

elisabeth-001.jpg44932816_1947569815311556_6954037520967401472_o-002.jpg44898928_10156088772734315_3743956475488239616_o-004.jpg

Nihal Bozkurt'un haberi habername.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaleti'nin Lawrence şehrinde Türk bayrağı 6. kez göndere çekildi.

Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrine Türkler ilk kez 100 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu zamanında gelmeye başladılar. İlk gelen bu Türklerin pasaportları halen Lawrence İl Halk kütüphanesinde bulunmaktadır. 30 yıl önce çoğunluğunu terzilerin oluşturduğu Türkler Lawrence şehrine göç etmeye başladılar. Lawrence şehri komşu şehirler Lowell ve Haverhill ile birlikte sanayi devriminin yaşandığı üç şehir olarak bilinmekte. Titanic'ten büyük tekstil fabrikalarıyla meşhur bu üç şehir, aynı zamanda immigrant (göçmen) şehirleri olarak da biliniyor.

Cumhuriyetimizin 95. yılında Lawrence şehrinde, bu yılda Türk Bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. Bu tarihi törene Massachusetts Eyalet Senatörü Barbara L'litalien, Eyalet Milletvekili Marcos Devers, Lawrence Belediye Meclis üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu Ceylan Erişen, Boston Eğitim Ateşesi Dr. Dilek Hande Özkapancilar, New England Türk Amerikan Derneği Başkanı Erkut Gömülü, Lawrence ve çevresinde oturan Türkler ve Türk dostları iştirak ettiler.

Programdan önce ise Lawrence de bulunan ABD Senatörü ve 2020 potansiyel ABD Başkan adayı Elizabeth Warren, Massachusetts Vali adayı Jay Gonzalez ve ABD Mileltvekili adayı Lori Trahan organizatör Kemal Bozkurt ile görüşüp hatıra fotoğrafı çektirerek Türk Hava Yollarının ikramı baklavlardan aldılar.

Programı organize eden ve yöneten Kemal Bozkurt açılış konuşmasında: "Katılan herkese teşekkür ederek Bugün 6. kez Lawrence'de bayrağımızı göndere çekiyoruz dedi. Bozkurt Türklerin Lawrence şehrine 40 yıl önce yerleştiklerini hatırlatarak ve ABD’deki başarılı Türkleri örnek gösterdi. ABD tarihinin en genç yaşta seçilen kişisinin Connecticut Eyaleti New Heaven şehrinin Belediye Meclisi üyesi Hacibey Catalbaşoglu olduğunu belirtti.

Görevine sadece 27 gün önce başlayan ve Lawrence'deki bu önemli güne iştirak edip törene katılan bütün Türk vatandaşlarıyla tanışıp ABD'li misafirlerle de ayrı ayrı ilgilenen Boston Başkonsolosu Ceylan Erişen’de yaptığı konuşmasında; Cumhuriyetimizin 95. yılında Lawrence'deki bu güzel törende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; bu tür bayrak merasimlerinin ABD içindeki değişik etnik kökenli vatandaşlar için önemini beyan etti ve katılan herkese tekrar teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Eyalet Senatörü Barbara L’litalien Massachusetts Eyaleti tarafından Lawrence’deki Türk toplumuna gönderilen bildiriyi okuyarak Başkonsolos Erişen ve Kemal Bozkurt’a takdim etti.

Tören şanlı Türk Bayrağının İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesi ve Türk Havayolları'nin sponsorluğundaki Baklava ve Türk Amerikan Yönlendirme Komisyonu’nun sponsorluğundaki yemek ikramıyla sona erdi.

 

img_0089.jpgimg_0085.jpg


img_0070-(1)-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.