Türk Bayrağı ABD'de Yine DALGALANDI

Türk Bayrağı ABD'de Yine DALGALANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaleti'nin Lawrence şehrinde Türk bayrağı bu senede göndere çekildi.

E. Mustafa Es'ad'in haberi

www.habername.com

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ABD'nin Massachusetts Eyaleti'nin Lawrence şehrinde Türk bayrağı bu senede göndere çekildi.

Boston'un kuzeyindeki Lawrence şehrine Türkler ilk kez 100 yıl önce Osmanlı imparatorluğu zamanında gelmeye başladılar. İlk gelen bu Türklerin pasaportları halen Lawrence İl Halk kütüphanesinde bulunmaktadır. 30 yıl önce çoğunluğunu terzilerin oluşturduğu Türkler yeniden Lawrence şehrine göç etmeye başladılar. Lawrence şehri komşu şehirler Lowell ve Haverhill ile birlikte sanayi devriminin yaşandığı üç şehir olarak bilinmekte. Titanic'ten büyük tekstil fabrikalarıyla meşhur bu üç şehir, aynı zamanda immigrant (göçmen) şehirleri olarak da biliniyor.

Cumhuriyetimizin 94. yılında Lawrence şehrinde, bu yılda Türk Bayrağı tören eşliğinde göndere çekildi. Bu tarihi törene Lawrence Belediye Meclis üyeleri, Boston Başkonsolosu Ömür Budak, Massachusetts eski Eyale Milletvekili Marcos Devers, Lawrence Belediye başkan Adayı William Lantigua, Lawrence Halk Kütüphanesi Müdür Yardmcısı ve Müsiad Boston sorumlusu Kemal Bozkurt,  Lawrence ve çevresinde oturan Türkler ve Türk dostları iştirak ettiler.

Programı organize eden ve yöneten Kemal Bozkurt açılış konuşmasında: "Bugün 5. kez Lawrence'de bayrağımızı göndere çekiyoruz. Lawrence şehrini de Türkiye'ye benzetti. Bozkurt 76 bin kişilik Lawrence'de hemen her milletten insanın bulunduğunu beyan ederek katılan herkese teşekkür etti.

Lawrence'deki bu önemli güne iştirak eden ve törene katılan bütün Türk vatandaşları ve ABD'li misafirlerle ayrı ayrı ilgilenen Boston Başkonsolosu Ömür Budak'da yaptığı konuşmasında; Cumhuriyetimizin 94. yılında Lawrence'deki bu güzel törende bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek; bu tür bayrak merasimlerinin ABD içindeki değişik etnik kökenli vatandaşlar için önemini beyan etti ve katılan herkese tekrar teşekkür etti.

Tören şanlı Türk bayrağının İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesi ve Türk Havayolları'nın sponsorlugundaki Baklava ve Lokum ikramıyla sona erdi.

img_8405.jpgimg_8396.jpgimg_8394-001.jpg

img_2470-001.jpgimg_2476-001.jpg

(FOTOGRAFLAR Nihal Bozkurt)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.