Türk bayrağına büyük saygısızlık!

Türk bayrağına büyük saygısızlık!

Londra'nın akşam gazetelerinden Evening Standard muhabiri David Cohen, iki tam sayfalık haberinde kullandığı kurşunlanmış Türk bayrağı, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının tepkisine yol açtı.

Londra'nın akşam gazetelerinden Evening Standard muhabiri David Cohen,dünkü köşe yazısında başkent Londra'nın kuzeyinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki "çete, uyuşturucu kaçakçılığı ve tefecilik sorununa" dikkati çekerek, "Türk çeteleri, Kuzey Londra''da terör saçıyor" diye yazdı.

Cohen'in iki tam sayfalık haberinde kullandığı kurşunlanmış Türk bayrağı, İngiltere'de yaşayan Türk vatandaşlarının tepkisine yol açtı.

“TÜRK ÇETELERİ TERÖR ESTİRİYOR''

Evening Standart muhabiri David Cohen, "Eroin savaşları, tefeciler ve öldürme olayları: Türk çeteleri kuzey Londra'da terör saçıyor" başlıklı ve yarım sayfa büyüklüğünde kurşunlanmış bir Türk bayrağınınn yer aldığı haberinde, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki öldürme olaylarına vurgu yaparak, çeteler arasındaki sorunlara, uyuşturucu kaçakçılığına ve tefeciliğe dikkat çekti.

“UYUŞTURUCU TRAFİĞİNİN YÜZDE 90'ININ KONTROL EDİYORLAR''

Uyuşturucu çetelerinden kaçan bir Türk ile yaptığı röportajında, bu kişinin başından geçen olaylar ve yaşadığı sıkıntıları aktaran Cohen,Turk çetelerinin Britanya'daki eroin kaçakçılığının yüzde 90'ını kontrol ettiğini öne sürdü.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki Haringey, Enfield, Islington ve Hackney gibi bölgelerde şiddet olaylarının artması üzerine İngiliz polisinin bölgede önlemleri arttırıldığını belirtilen haberde,Tottenham milletvekili David Lammy'nin görüşlerine yer verildi.

David Lammy, Kuzey Londra'nın bazı yerlerinde bulunan güçlü uluslararası suç çetelerinin artmasından endişe duyduğunu ve polisin bu bölgelerde daha fazla önlem alarak, daha aktif olması gerektiğini" söyledi.

Haberde ayrıca, İngiliz polisinin uzun süre Kuzey Londra'daki olaylara karışmadığı, dolayısıyla insanların olaylarla ilgili bilgi paylaşmaktan veya polise gitmekten çekindiği" yorumu yapılan haberde, kuzeydeki öldürme olaylarının Türk toplumunda büyük korkuya neden olduğu kaydedildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :