Türk bayrağıyla uğurlandı

Türk bayrağıyla uğurlandı

Batman’ın Kozluk ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla şehit olan Sevag Şahin Balıkçı toprağa verildi

Batman’ın Kozluk ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Er Sevag Şahin Balıkçı, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Kilisede düzenlenen cenaze töreninde Balıkçı’nın tabutu Türk bayrağına sarıldı. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, şehit er Balıkçı’nın tabutuna sarılan Türk bayrağını, baba Garabet Balıkçı’ya emanet etti. Balıkçı’nın gözü yaşlı ablası Lema Balıkçı ise kardeşinin fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı.
Feriköy’deki Surp Vartanants Ermeni Kilisesi’nde dün düzenlenen cenaze törenine Balıkçı ailesi ve Ermeri cemaatinden çok sayıda kişinin yanı sıra Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ve öldürülen gazeteci Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile kardeşi Orhan Dink de katıldı.

TSK’dan 4 çelenk
Kilise avlusunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dört ayrı çelenginin bulunması dikkat çekti. Çelenklerin Genelkurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, İkinci Kolordu Komutanlığı ve Batman Jandarma Bölge Komutanlığı adına gönderildiği görüldü. Er Balıkçı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu kiliseye getirilirken baba Garabet Balıkçı ve anne Ani Balıkçı’nın da aralarında bulunduğu aile fertleri taziyeleri kilise avlusunda bulunan taziye odasında kabul etti. Rakel Dink, kilisedeki cenaze töreninde şehit er Balıkçı’nın annesini teselli etti.

‘Rabbin yanına göğe yükseldi’
Kilisedeki töreni yöneten başrahip Tatul Anuşyan dualar okuyarak, şehit er için “Diriliş gününde rabbin yanına göğe yükseldi” diye konuştu.  Şehit erin ablası Lema Balıkçı da kardeşinin fotoğrafıyla tabutun arkasından yürürken gözyaşlarına hakim olamadı. Balıkçı’nın sözlüsü Melani Kumruyan’ın da oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlendi.
Beşiktaş yastığıyla gömüldü
Baba Balıkçı, “Ateş düştüğü yeri yakar” dedi. Beşiktaş taraftarı olduğu öğrenilen Balıkçı’nın tabutunun içine en sevdiği Beşiktaş yastığının konulduğu öğrenildi.

Kilisede düzenlenen cenaze törenine komutanların yanı sıra Egemen Bağış, Rakel ve Orhan Dink de katıldı

 

Törende Sevag Şahin Balıkçı’nın sözlüsü Melani Kumruyan’ın ailenin taziyeleri kabul ettiği adaya alınmaması dikkat çekti. Balıkçı’nın ailesinin evliliğe karşı olduğu öne sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.