Türk CEO'ya 19 milyon dolar maaş

Türk CEO'ya 19 milyon dolar maaş

Dünyanın en çok kazanan CEO'su Philippe Dauman geçen yıl 84.5 milyon dolarlık kazanç elde etti. Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent ise 19 milyon dolarlık geliriyle en çok kazanan 19'uncu CEO oldu.

Küreselekonomik krizde büyük bir testten geçen uluslararası dev şirketlerin CEO'ları 2010 yılını da kârlı kapattı.

CNN Money'in haberine göre dünyanın dördüncü büyük medya devi olan Video & Audio Communications'ın (Viacom) CEO'su Philippe Dauman, 2010'un en çok kazanan CEO'su oldu. Dauman, geçen yıl 84.5 milyon dolarlık bir kazanç elde etti.

Dauman'ın bir önceki yıla göre geliri yüzde 149 arttı. 'En çok kazanan CEO'lar listesinin ikinci sırasında ise ABD'nin Teksas eyaletinin en büyük petrol üreticisi ve Kaliforniya eyaletinin en büyük doğalgaz tedarikçisi konumundaki Occidental Petroleum CEO'su Ray Irani yer aldı. 76.1 milyon dolar kazanan Irani'nın kazancı bir önceki yıla göre yüzde 142 arttı.

Oracle şirketinin CEO'su Larry Ellison ise 70.1 milyon dolarlık kazancı ile üçüncsırada yer aldı. En çok kazanan CEO'lar listesinde bir Türk de yer aldı. Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent, geçtiğimiz yıl elde ettiği 19.2 milyon dolar kazanç ile listede 19'uncu sırada yer aldı. Muhtar Kent'in kazancı bir önceki yıla göre yüzde 30 artış gösterdi.

20 CEO'NUN TOPALM KAZANCI 619 MİLYON $ Çoğunluğu teknoloji ve finans şirketlerinin yöneticilerinden oluşan 'En çok kazanan 20 CEO'nun arasında Direct TV CEO'su Michael D. White ve Stanley Black & Decker CEO'su John Lundgren de yer alıyor. 20 CEO'nun 2010 yılında elde ettiği toplam kazanç ise 619 milyon doları buluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.