Türk dünyasının iki dahî öncüsü TRT 2’de…

Türk dünyasının iki dahî öncüsü TRT 2’de…

Tarihsevenleri adeta ekrana kilitleyen TARİH DERGİSİ programının 7. bölümü, yine birbirinden çarpıcı ve iddialı dosyaları ekrana getiriyor.

TOPLUMSAL hafızadan tamamen silinen iki dahinin hikayeleri “TV’de ilk kez” ekranlara geliyor. Ekranların en renkli kültür-magazin programı Tarih Dergisi’nin bu hafta sonu yayınlanacak yeni bölümünde; ilk Türk sinemacısı olan Fuad Uzkınay’ın 150 metrelik ilk Türk filmini çekişinin ve Türk dünyasının ilk petrol zengini Azerbaycanlı girişimci Zeynelabidin Tagiyev’in hikayesi işleniyor. İki dahinin yaşadıkları dönemde toplumda büyük ilgi gören çalışmalarını izlerken, zaman içinde keyifli bir yolculuğa çıkacağız.

 

TARİHE damgasını vuran gizemlerin aydınlandığı, toplumsal belleğimizin renklendiği programda ayrıca 120 yıl önce tam 69 denizcimizi kaybettiğimiz Ertuğrul Fırkateyni faciası ve Türk-Japon dostluğunun serüveni ekranlara geliyor.

 

Programda ekrana gelecek son konu ise bir felaket halinde, ilk kurtarılacak yapılarımızdan biri olan Tapu Kadastro Arşivi’nin gurur verici hikayesi olacak.

 

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Prof. Dr. Ahmet Kavas ile Yrd. Doç. Dr. Ali Satan tarafından hazırlığı yürütülen programın sunuculuğunu ünlü sanatçı Sinan Albayrak yapıyor. 

 

PROGRAM HAKKINDA

 

TEK renkli programlara karşı alternatif olarak izleyicilerin beğenisini kazanan programın içeriğini tarihimizle ilgili merak edilen ve bilinmeyen konular oluşturuyor. İçinde farklı dosyaları barındıran bir dergi gibi geniş kitlelere tarihi konuları sevdirmeyi, merak ettirmeyi ve tarih bilincini artırmayı amaçlayan programda; kamuoyunda yeterince veya hiç bilinmeyen, ya da yanlış bilinen konular uzman tarihçilerin derleyeceği orijinal belge ve bilgilerle anlatılıyor.

 

PROGRAMIN KÜNYESİ:

 

Program adı:  Tarih Dergisi

Yayın Kanalı:  TRT 2

Yayın takvimi:  10 Ocak Pazar, Saat 16:15

Yayın Süresi:  26 dk.

Yapımcı: Yedirenk İletişim Grubu

Etiketler :