Türk flüt sanatçısı, Nijerya'da yetimlere konser verdi

Türk flüt sanatçısı, Nijerya'da yetimlere konser verdi

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, Nijerya'daki yetim çocuklara özel konser verdi.Bayramoğulları'nın,...

ABUJA (AA) - Antalya Devlet Senfoni Orkestrası flüt sanatçısı Lelya Bayramoğulları, Nijerya'daki yetim çocuklara özel konser verdi.

Bayramoğulları'nın, başkent Abuja'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk kültür merkezinde verdiği konsere Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da iştirak etti.

Bayramoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nijerya'ya her yıl aralıkta düzenlenen Uluslararası Festival'de Türkiye'yi temsil etmek için geldiğini belirtti.

Festivalde verdiği konserin dışında Abuja'da YEE ile işbirliğinde 3 yetimhaneden gelen çocuklara özel konser verdiğini söyleyen Bayramoğulları, çocuklara hem enstrümanı hem de Türk müziklerin yanı sıra dünya müziklerini tanıttığını belirtti.

Bayramoğulları, çocukların yüzünün gülmesinin kendisi için önemli olduğunun altını çizerek, "Çocuklara konser verdiğim için mutluyum, burada çok renkli ve farklı bir program oldu. Çocuklar bana her zaman iyi geliyor, onların enerjileri beni besliyor." dedi.

Bayramoğulları, Nijerya'da verdiği konserlerin dışında ülkedeki genç flütçülere yol gösteren çalışmalar yaptığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.