Türk Futbolunda Herşey "SÜPER" Oldu

Türk Futbolunda Herşey "SÜPER" Oldu

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de Play Off'un adını değiştirdi. Süper Final yaptı.

Spor Toto Süper Lig'de ilk kez bu sezon uygulanacak play-off karşılaşmalarının tanıtım toplantısı şu sıralarda İstanbul'da gerçekleştiriliyor.

Toplantıdan ilk karar çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'de Play-Off'un adını değiştirdi ve"Süper Final" yaptı.

Buna göre Spor Toto Süper Lig'in ilk dört sırasını garantileyen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve TrabzonsporFinal'de mücadele edecek.

"SÜPER FİNAL" STATÜSÜ

34 haftalık periyodun ardından "Süper Final"uygulamasına geçilecek. Ligi ilk 4 sırada bitiren takımlar çift maçlı lig usulü "Süper Final" Şampiyonluk Grubu"nu oluşturacak. 34 haftalık lig periyodunu lider olarak tamamlayan takım Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden veya gruplara direkt katılma hakkını kazanma avantajına sahip olacak. Normal sezonun lideri olan takım, play-off grubunu 3. ya da 4. bitirse bile UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme müsabakalarını oynamaya hak kazanacak.

"Süper Final grubunu birinci olarak bitiren kulüp ise 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig şampiyonu olacak ve Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılmaya hak kazanacak. Eğer normal sezon lideri, Süper Final grubunu da şampiyon tamamlarsa, play-off grbunun ikincisi, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu oynamaya hak kazanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.