Türk futbolunu sarsacak şok iddia

Türk futbolunu sarsacak şok iddia

Tahkim Kurulu’nun resmen küme düşürdüğü Ankaraspor’da şirket yetkililerinin İdari Mahkeme’ye başvurduğu iddia edildi. SÜper lig ertelenebilir...

Htspor'un haberine göre, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun resmen küme düşürdüğü Ankaraspor'da şirket yetkililerinin İdari Mahkeme'ye başvurduğu iddia edildi. Mahkemenin federasyonun verdiği kararla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararı alması halinde TFF'nin başı ağrıyacak. Böyle bir karar çıkması durumunda Bölge İdare Mahkemesi'ne gidecek olan federasyonun, kararın iptalini istemesi gerekecek. Fanatik Gazetesi'nin haberine göre Kararın kısa sürede kaldırtılmaması halinde ise liglerin ertelenmesi söz konusu olabilecek.

CAS'a gidecekler

Öte yandan Ankaraspor Yönetimi, Spor Tahkim Mahkemesi'ne de (CAS) başvuruda bulunacak. FIFA'nın statüsünün 63. maddesindeki, "4 maçtan fazla ya da 3 aydan fazla hak mahrumiyeti cezalarında CAS'ın dosyalara bakacağı" maddesini kullanacak olan Başkent ekibi, Bosman kararını aldıran Jean Luis Dupont ve iki ünlü avukatla CAS'ın yolunu tutacak.

Etiketler :