Türk Günü Yürüyüşü, New York Times’ta

Türk Günü Yürüyüşü, New York Times’ta

Manhattan sokakları ve festival alanının kırmızı ve beyaz renklere boyanacağı New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, bu yıl 19 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

Manhattan sokakları ve festival alanının kırmızı ve beyaz renklere boyanacağı New York Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali, bu yıl Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Programa 6 gün kala festivali tanıtım çalışmaları ise hızla devam ediyor.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılacak festival ve yürüyüş, New York Times gazetesinin NY Metropolitan ekinde çıktı.

1 9 Mayıs Cumartesi günü Madison Caddesi ile 56. sokak arasında başlayacak Türk Günü Yürüyüşü’ne Amerikalıları çekmek için yoğun tanıtım faaliyetlerine başladıklarını belirten TADF Başkanı Ali Çınar, New York Times, Daily News, Metro New York, Village Voice ve yerel gazetelere ilan vermeye başladıklarını söyledi. Ayrıca, iki ayrı Amerikan Televizyon kanalındaki sabah programında, Türk Günü Yürüyüşü ile ilgili bir kısa sunum olacağı belirterek Çınar, Times Meydanı ve civarındaki turistleri de etkinliğe çekmek amacı ile 10,000 adet broşürün Perşembe ve Cuma günleri dağıtılacağını açıkladı.

Yürüyüşte, dünyanın en eski ve en büyük Askeri Bandosu olan Genelkurmay Başkanlığına bağlı Mehteran Birliği olacağını belirten Çınar, Türk Günü Yürüyüş ve Festivali’nin hem Türk toplumunu bir araya getirmesi açısından hem de Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı.

TADF Başkanı Çınar, yurtdışında yapılan en büyük Türk etkinliğinin Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali olduğunu belirtirken, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısı ile de bir kutlama havasında festival yapacaklarını belirtti. “Manhattan sokaklarını Kırmızı Beyaza boyayacağız” diyen Çınar, çocuklar içinde festival alanında sürprizler olacağını söyledi.

Türk Günü Yürüyüşü öncesindeyse, Mariott Marquis Oteli’nde büyük bir balo yapılacak.

Ünlü sanatçılar Burak Kut, Ege, Demet Sağıroğlu ve Esref İnceoğlu’nun yanı sıra Mehteran Takımı ve birçok süprizin yer alacağı balonun biletleri satışa sunuldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.