Türk Heyetten Szabadbattyán Belediyesine Ziyaret

Türk Heyetten Szabadbattyán Belediyesine Ziyaret

2018 Yılı haziran ayında Kırklareli Kavaklı Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalayan; Macaristan’ın Szabadbattyán Belediye Başkanı Szabó Ildikó, Belediye Başkan Vekili Óberné Kámán Erika Türk heyeti kapıda karşıladı.

Türk Macar İşadamları Derneği TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Macaristan'ın Türkiye Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü YEE Müdürü Mustafa Aydoğdu ve TC. Budapeşte Büyükelçiliği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Koordinatörü Mehmet Karakoyun Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin batısında, 73 km. mesafedeki Szabadbattyán kentinde görüşmelerde bulundu.

Szabadbattyán Belediye Başkanı Szabó Ildikó, Belediye Başkan Vekili 

Óberné Kámán Erika, Türk heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ve kentte Türk Macar ilişkilerinin artarak süreceğini ifade etti.

 

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ ARTARAK SÜRDÜRMEK İSTERİZ

Szabadbattyán Belediye Başkanı Szabó ziyarette, " Kentimize birçok hizmetleri bulunan Sayın Türk heyetini Belediyemizde görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Belediye Başkanlığına seçilmemizden ötürü bizleri tebrik etmek ve başarılar dileyerek ilk ziyaret eden kişisiniz ve Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı meslektaşım Sayın Gürel Koşdemiş Başkanın mektununu getirmiştiniz.

Kardeş şehrimiz Kavaklı ile birlikte ayrıca, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Macaristan Koordinatörlüğü ve Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ile sosyal, sanatsal ve kültürel proğramları sürdürmek isteriz. Ayrıca desteklerinden dolayı Fahri Konsolos Sayın Osman Şahbazâ teşekkür ederiz" dedi

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise " Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverliğe çok teşekkür ederim. Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir'in sizlere selamını getirdik'' dedi.

DOSTLUĞUMUZUN VE KARDEŞLİK İLİŞKİLERİMİZİN UZUN YILLAR SÜRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü YEE Müdürü Mustafa Aydoğdu ise konuşmasında, '' Yunus Emre Enstitüsü olarak bir çok etkinlik yapıyoruz, Belediyenizle de sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyette bulunmaktan memniniyet duyarız. Bu tür etkinliklerimizi burada belediyenizde gerçekleştirebileceğimiz gibi Budapeşte'de Yunus Emre Enstitümüz'de ortak projeler yapabiliriz. Sizleri de Budapeşte'ye Enstitümüze bekliyoruz. Dostluğumuzun ve kardeşlik İlişkilerimizin uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum'' dedi.

 

TC. Budapeşte Büyükelçiliği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri KoordinatörüMehmet Karakoyun ise, '' Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Macar halkını en yakın dost olarak görüyoruz, öğretim hayatımda okuduğum değerli Macar şair Petöfi Sandor'un aşk ve hürriyet şiirlerini hiç unutamıyorum'' dedi.

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ile de canlı telefon bağlantısı gerçekleştirildi Karşılıklı iyi niyet ve temennilerde bulunuldu. Ayrıca 2022 yılı mayıs ayında gerçekleşecek Kavaklı Yağlı Güreş müsabakaları ve festivaline Szabadbattyán Belediye Başkanı davet etti.

Szabadbattyán Belediye Başkanı Szabó Ildikó ve Belediye Başkan

Vekili Óberné Kámán Erika Türk heyeti Belediye Binası kapısına kadar eşlik ederek uğurladı.

Heyet Belediyenin akabinde Kula Kulesi'ni ziyaret ettikten sonra Budapeşte'ye döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.