Türk Hukuk Enstitüsü adli yıl açılış programı düzenledi

Türk Hukuk Enstitüsü adli yıl açılış programı düzenledi

Türk Hukuk Enstitüsü Ankara Şubesi, adli yılın açılışı dolayısıyla program düzenledi.

ANKARA (AA) - Türk Hukuk Enstitüsü Ankara Şubesi, adli yılın açılışı dolayısıyla program düzenledi.

Gölbaşı'nda Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Cemil Yavuz Aksu, "Enstitü 1977 yılında cennet mekan Alparslan Türkeş Bey'in talimatları doğrultusunda kurularak faaliyetlerine başlamış ve 5 Ekim 1977 tarihli bakanlar kurulu kararıyla da Türk adını kullanma yetkisi ve şerefi tanınmıştır. O günden bugüne faaliyetlerini yürüten enstitümüz bugün Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelmiştir." dedi.

Aksu, enstitüye desteklerini esirgemediği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti ve 2 yıllık faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi:

"Tüzüğümüzde değişiklikler yapılarak güncel mevzuata uygun hale getirilmiştir, 9-10 Aralık 2021'de uluslararası nitelikte sanat ve telif hakları çalıştayı yapılmıştır. Çalıştaya ülkemizden ve dünyanın dört bir yanından akademisyenler, yüksek yargı üyeleri ve avukatlar katılarak düzenlenen oturumlar vesilesiyle bilgilendirmede bulunulmuştur. Şube sayımız Türkiye genelinde bugün yaptığımız atamalarla 50'ye ulaştı."

Aksu, hedeflerinin Türk dünyası anayasasının bir an önce hazırlanması olduğunu aktararak, anayasal düzende de bir ve beraber olunması gerektiğini belirtti.

Program, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.