Türk-iş 1 saat iş bırakma eylemi yaptı

Türk-iş 1 saat iş bırakma eylemi yaptı

Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçilerin, 1 saatlik ''Çalışmama Hakkını Kullanma'' eylemi sona erdi

Kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, Türk-İş'in aldığı 1 saatlik, ''Çalışmama Hakkını Kullanma'' eylemi kamu iş yerlerinde uygulandı.

Sabah saatlerinde iş yerlerine giden işçiler, mesaiye başlamadı. İş yerleri önünde açıklamalar yapılarak, talepleri içeren sloganlar atıldı.

Eylemlerde, konfederasyonun taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle hükümet protesto edildi.

Eylemin Ankara ayağında ise Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri TEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde bir araya geldiler. Kumlu, yaptığı konuşmada fazla bir şey istemediklerini sadece haklarını istediklerini dile getirirken yeni getirilen kiralık işçi uygulamasının kölelik düzenini geri getirdiğini ekledi.

Eyleme, Hak-İş, Disk, Türkiye Kamu Sen ve Kesk ve Bask üyeleri de destek verdi.

MADENCİLER 1 SAAT İŞ BIRAKTI

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, Türk-İş'in başlattığı ''çalışmama hakkını kullanma'' eylemi kapsamında, 1 saat iş bırakarak alkışla protestoda bulundu.

TTK'ya bağlı Üzülmez, Karadon, Amasra, Armutçuk ve Kozlu müessese müdürlüklerinde sabah vardiyasında çalışan işçiler, maden ocaklarına inmeyerek kamu toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasına tepki gösterdi.

Alkışlarla protestoda bulunan çalışanlar, iş yerlerinde oturarak 1 saat süresince iş bırakma eylemi yaptı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Üzülmez Şube Başkanı Kemal Çubukçu, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, kuruma bağlı tüm iş yerlerinde Türk-İş'in aldığı karar doğrultusunda iş bırakma eyleminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Hükümetin toplu iş sözleşmesinde uzlaşmaz tutum sergilediğini savunan Çubukçu, şöyle dedi:

''İktidarın tutumunu protesto etmek için eylemler yapıyor, 1 saat süreyle çalışmama hakkımızı da kullanıyoruz. Bu, ekmek mücadelesidir. Ne yazık ki bugünün Türkiye'sinde temel ihtiyaçları karşılayacak gelire sahip olmak için bile mücadele etmek gerekiyor. Biz, sokaklara dökülmeden hak ettiğimiz zammı versinler istedik, ama olmadı. Enflasyon oranında zammı bile çok gördüler. Grev son silahımız.
Eylemlerimizle sesimizi duyurmazsak davullarla zurnalarla grevlerimize başlayacağız.''
İşçiler, 1 saatlik sürenin ardından maden ocaklarına girerek eylemlerine son verdiler.

PETROL İŞÇİLERİ TPAO ÖNÜNDE İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

Türk-İş'in bir saatlik iş bırakma eylemine Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) önünde toplanan bir grup işçi de destek verdi.

TPAO önüne gelen yaklaşık 80 işçi, sloganlar atarak genel müdürlük önüne yürüdü. Burada Türk-İş'in hazırladığı metni okuyan işçiler, taleplerinin kabul görmemesi halinde greve gidecekleri uyarısı yaptı. Türk-İş'in çağrısı üzerine bu sabah yapılan iş bırakma eylemine Hak-İş de destek veriyor.

Etiketler :