Türk-İş Başkanı'na Saldırı

Türk-İş Başkanı'na Saldırı

Kumlu, çıkan arbede nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) götürüldü.Arbede sırasında Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın da kolu kırıldı.

Kumlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında, kalabalığın arasındaki TEKEL, İSKİ ve itfaiye işçilerinden oluşan bir grup protesto gösterisinde bulundu. Bu sırada arbede yaşandı.

Gerginliğin sürmesi üzerine Kumlu, konuşmasına başlayamadan kürsüden inerek, beraberindekiler tarafından AKM binasına götürüldü.Türk-İş Başkanı, bir süre sonra tepkili grubun binanın içine girebileceği düşüncesiyle AKM'nin arka kapısından hızla çıkarıldı.

Atılan taşlar nedeniyle AKM'nin bazı camlarının kırıldığı görüldü.

Kumlu, halen AKM binasında tutulurken, kürsüde şu an konuşma yapılamıyor.

45 DAKİKA SÜRDÜ

Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarında Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun konuşması sırasında kürsüde yaşanan engelleme, yaklaşık 45 dakika sonra sona erdi.

İşten atılan itfaiye, Esenyurt Belediyesi ve İSKİ işçileri ile Tekel işçilerinin pankart açarak kürsüde konuşma yapılmasına izin vermemeleriyle gerçekleşen eylem, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Yapılan görüşmeler sonucu engellemenin kaldırılması üzerine KESK Genel Başkanı Sami Evren platformdan konuşma yapmaya başladı.

Arbede sırasında Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın da kolu kırıldı.

Etiketler :