Türk kardiyolog, dünya tıp dergisinde!

Türk kardiyolog, dünya tıp dergisinde!

İzmir Kent Hastanesi'nden Doç. Dr. Cevad Şeküri'nin, kadınlarda kalp damar hastalıkları araştırması dünya tıp dergisinde yayınlandı.

İzmirli Doçent Cevad Şeküri, Türkiye'de kadınlarda kalp damar hastalıkları risk faktörleriyle ilgili yaptığı araştırma Harvard Üniversitesi tarafından değerli bulundu. Doç. Dr. Şeküri'nin araştırması, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Gates Vakfı'nca desteklenen 2.7 milyon kişiyi kapsayan çalışmasına dahil edilirken, sonuçları dünya tıp bilimadamlarının arenası kabul edilen Lancet dergisinde yayınlandı. Doç. Dr. Şeküri, "Büyük onur yaşadım" dedi.

İzmir Kent Hastanesi Kardiyoloğu Doç. Dr. Şeküri, Türk kadınlarını menapoz sonrasında kalp damar hastalıkları açısından bekleyen tehlikeleri, risk faktörlerini belirlemek için bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın sonuçları uluslararası Japonya Kalp Dergisi'nde de yayımlanırken, Harvard Üniversitesi'nin dikkatini çekti. "Dünya diyabet haritası"nı çıkarmak için 2.7 milyon kişiyi kapsayan bir çalışma başlatan Harvard Üniversitesi Epidemiyoloji Bölümü'nün 2010'da, Şeküri'nin araştırmasını bu büyük çalışmaya dahil ettiği ortaya çıktı. Harvard'ın, DSÖ ve Bill & Melinda Gates Vakfı'nca desteklenen çalışmasının sonuçları Temmuz 2011'de, ancak çok özgün, değerli bilimsel çalışmalarının yayınlandığı Lancet'de yayınlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.