Türk patentli bir grip ilacı bile yapamıyoruz!

Türk patentli bir grip ilacı bile yapamıyoruz!

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, ortaçağdan kalma üniversite anlayışının artık bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek, “Birçok tıp fakültesi bulunmasına rağmen Türk patentli bir grip ilacı bile yapabilmiş değiliz” dedi.

34. Başkanlar Konseyi toplantısı için Bayburt’a gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) üyesi gazetecileri ağırlayan Rektör Mollamahmutoğlu, Mühendislik Fakültesi kantininde gazetecilerle akşam yemeği yedi. Mollamahmutoğlu burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.
Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşunun yirminci yılı münasebetiyle gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Konseyi toplantısına, Bayburt Üniversitesi olarak katkı sunmaktan gurur duyduklarını ifade eden Mollamahmutoğlu, basının özgürlüklerin ve özgürlük alanındaki gelişmelerin ana öğesi olduğunu ve bunun için çok önemsediklerini, Bayburt Üniversitesine en çok Bayburt basının sahip çıktığını belirtti.
Yeni kurulan bir üniversite olarak hızlı adımlarla ilerlediklerini ve 25 yıllık gelişim programında 7 fakülte daha kurmayı planladıklarını anlatan Mollamahmutoğlu şöyle devam etti:
“Geçmişte kurulan üniversitelerin yaptıkları hataları iyi analiz ederek ‘3. Nesil Üniversite’ tanımını getirdik. Ortaçağdan kalma üniversite anlayışını, fildişi kulelerde yaşayan, halkla bütünleşmeyen, endüstriye ve sanayiye katkı sunmayan üniversite anlayışını artık bir tarafa bırakıyoruz. Birçok tıp fakültemiz olmasına rağmen henüz bir grip ilacını bile yapabilmiş değiliz. Demek ki ortada bir yanlışlık var ve bu yanlışlığı düzeltmemiz lazım. İşte yeni kurulan üniversitelerin hedefi budur. Bu yönümüzle de köklü üniversitelere örnek oluşturacağımızı düşünüyorum.”
Bayburt Üniversitesinin kimsenin arka bahçesi ve kopyası olmayacağını ve kendi kimliklerini oluşturacaklarını kaydeden Mollamahmutoğlu, “23 araştırma görevlimiz ABD’de doktora ve master yapıyor. Avrupa’da da 7 araştırma görevlimiz var. Bunlara ilave olarak 60 araştırma görevlimiz de Türkiye’deki saygın üniversitelerde master ve doktoralarını yapıyorlar. Bu sayı her geçen gün artıyor. Buradan şu sonuç çıkıyor; adımlarımız sağlam atıyoruz ve geleceğe yatırım yapıyoruz” dedi.
Konuşmasında yeni kampus projesine de değinen Mollamahmutoğlu, Erzincan yolu üzerinde 700 dönüm araziye kurulması planlanan kampus projesini yeniden ele aldıklarını ve şehirden uzak büyük bir kampus yerine şehrin hızla büyümesine katkı sağlayacak küçük kampüsler kurmayı planladıklarını açıkladı.
TGF Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de halkla bütünleşen ve yaşayan bir üniversite görmenin kendilerini memnun ettiğini söyledi. Üniversitenin bulunduğu şehri kalkındırması, onlarla büyümesi fikrine katıldığını ifade eden Sertel, Eskişehir ve Yılmaz Büyükerşen’in bunun en somut örneği olduğunu vurguladı. Sertel, Bayburt Üniversitesi ile potansiyellerini harekete geçirmesi halinde Bayburt’un 15-20 sene sonra çekim merkezi haline geleceğini öne sürdü.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.