Türk Yoğurdundan Yunanlı çıktı!

Türk Yoğurdundan Yunanlı çıktı!

İsveç'te Türk Yoğurdunda skandal! Türk Yoğurdunun kabının üzerinde Türk yerine Yunanlı bir vatandaşın resmi çıktı...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç'te satılan en popüler Türk Yoğurdunun kabının üzerinde ki resimin bir Yunan vatandaşına ait olduğunun ortaya çıkması büyük şaşkınlığa neden oldu.

Yunanistan'ın Delfi kentinde yaşayan ve kendinden habersiz, isim hakkı alınmadan tam 8 yıl boyunca, fotoğrafının izinsiz kullanıldığını belirten Yunanlı, İsveçli Firma hakkında suç duyurusunda bulundu ve tam 5 milyon Avroluk tazminat davası açtı.

İsveç'te yaşayan yakın bir dostunun uyarısından sonra, olaydan haberdar olduğunu söyleyen Yunanlı, sık sık yerel kıyafet giydiğini ve turistler tarafından bir çok kez fotoğrafının çekildiğini belirtti ve İsveç firmasının bu şekilde fotoğrafını elde etmiş olabileceğinin altını çizdi.

Olayın duyulması üzerine İsveç basınına konuşan Lindahs Mejeri Süt mamülleri şirketinin müdürü Tomas Axelsson, 'Biz bu fotoğrafı, yasal olarak İspanya görüntü ve fotoğraf bankası 'AGE' den satın aldık ve bir çok ürünümüzde de kullanıyoruz' dedi ve sorumluluğun İspanyol şirketine ait olduğuna işaret etti

Biz normal fotoğraf ve resim satarız ama, konu reklam olduğu zaman fotoğrafı satın alan şirketin resimde bulunan şahısla özel reklam anlaşma yapması gerekir diyen, 'AGE' fotoğraf bankası şefi Gautier Arnaldur Johnson, 'Avukatlarımız olayı hukuki boyutuyla araştırıyor. Ortada bir yanlış varsa düzeltilmesi gerekir' diye konuştu.


Olayın İsveç basınında yer alması üzerine hayal kırıklığına uğradıklarını dile getiren İsveç'te yaşayan Türkler, Yıllardır bu yoğurdu satın aldıklarını ve resimdeki şahısın Türk olduğunu zannediklerini belirttiler. Bir an önce yoğurt firmasının resmi değiştirerek, yerine Anadolu'nun herhangi bir yerinden yerel kıyafet giymiş bir Türk vatandaşının fotoğrafını koymasını istediler.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :