Türkan Saylan'ın durumu kritik!

Türkan Saylan'ın durumu kritik!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın oğlu Çınar Saylan, “Annemi şu an uyutuyorlar, doktorlar yapabilecekleri çok fazla şey olmadığıını söylüyor” dedi

İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü'nde tedavi gören Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın doktorları kan değerlerinin çok düşük olduğunu ve bu nedenle kemoterapi tedavisinin kesildiğini söyledi.



HaberTürk'ün haberine göre, oğlu Çınar Saylan ise “Doktorlar yapılabilecek pek bir şey yok” dedi. Türkan Saylan'ın genel sağlık durumuyla ilgili bilgi veren oğlu Çınar Saylan annesinin durumunun hafta başından beri çok kötü olduğunu söyledi. VATAN'a konuşan oğlu Çınar Saylan annesinin durumunun hafta başından bu yana çok kötü olduğunu belirterek, doktorların da artık yapabileceği çok şey olmadığını söyledi.


Çınar Saylan, Türkan Saylan'ın sağlık durumu hakkında şunları söyledi:



Annemin durumu şu an çok kötü. Tedavisine artık devam edilmiyor. En son hafta başında durumuna bakıldı ve açıkçası yapılabilecek çok fazla şey yok. Şu an sadece uyutuyorlar. Bilinci çok fazla yerinde değil. Doktorları da artık çok fazla şey yapamayacaklarını söylediler.”





Vatan'ın haberine göre İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Pınar Saip, Türkan Saylan'ın kemoterapi tedavisinin kesildiğini söyledi. Genel sağlık durumunun orta derecede olduğunu ve destek tedavisinin devam ettiğini belirtti. Saip, şu ifadelere yer verdi, “Türkan Hanım'ın şu anda vücudunun eksik olan sıvısını destekliyoruz. Kanda eksik olan potasyumunu, magnezyumu, elektrolitlerini dengelemeye çalışıyoruz. Genel durumu için orta düzeyde diyebiliriz. Destek tedavisine devam ediyoruz. Ancak artık ziyaretçi kabul etmiyoruz.” Türkan Saylan 17 yıldır göğüs kanseriyle mücadele ediyor.

Etiketler :