Türkbükü'nde Türk zirvesi

Türkbükü'nde Türk zirvesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

2009 yılında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye arasında imzalanan Nahçıvan Anlaşması'yla uluslararası bir örgüt olarak kurulan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin (Türk Konseyi) 4. Zirvesi bu yıl Bodrum Türkbükü'ndeydi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, zirvede Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile toplantı dışı ikili görüşmelerde bulundu.

SOMUT ADIMLAR ATILACAK

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bodrum Hilton Türkbükü Hotel'deki görüşmelerde enerji, ulaştırma ve kültür alanlarındaki iş birliğinde somut adımlar atılması kararlaştırıldı.

Görüşmeler, Cumhurbaşkanı Gül'ün konukları onuruna vereceği akşam yemeğinden önce gerçekleştirildi.

İLK KEZ KATILDI

Öte yandan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu yıl dördüncüsü yapılan zirveye ilk defa katıldı. Berdimuhamedov'un zirveye Türkiye'de düzenlendiği için katıldığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.