Türkçe öğrenen Bosna Hersekli askerlere sertifika verildi.

Türkçe öğrenen Bosna Hersekli askerlere sertifika verildi.

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinde (OSBIH) görev yapan askerlerden Türkçe Tekamül ve Türkçe Temel Kursu'nu başarıyla tamamlayanlara yönelik...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Silahlı Kuvvetlerinde (OSBIH) görev yapan askerlerden Türkçe Tekamül ve Türkçe Temel Kursu'nu başarıyla tamamlayanlara yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Rajlovac Kışlası'nda düzenlenen törende kursu tamamlayan 17 askere sertifikaları takdim edildi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Mustafa Sıtkı Tatar, burada yaptığı konuşmada, kurs sürecinin 2020'de Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle başladığını aktararak Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Kültür ve Eğitim müşavirliklerinin katkılarıyla devam eden kursa destek veren Bosna Hersek kurumlarına teşekkür etti.

Kursu tamamlayanlara Bosna Hersek ve Türkiye'nin ortak kültür ailesine hoş geldin dileklerinde bulunan Tatar, "Bizler, sizleri sadece üniformalı askerler olarak görmüyoruz. Sizler ailemizin mensubusunuz. Kursu başarıyla tamamladığınız şu günde size çevrenizdekilere Türkiye ve Türkçeyi anlatmanız misyonunu vermek isterim." dedi.

OSBIH Profesyonel Gelişim Merkezi Komutanı Albay Hazrudin Hasagic de askerlere daha kaliteli eğitim için gerekli şartları sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Törende, Bosna Hersek Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığının desteğiyle OSBIH bünyesinde hizmet veren Türkçe Lisan Okulunun, Türkiye'deki okullara daha fazla sayıda personel göndermeyi hedeflediği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.