Türkçe Olimpiyatları'na Başbakan'da Katıldı

Türkçe Olimpiyatları'na Başbakan'da Katıldı

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ASKİ Spor Salonu'nda Ödül Töreni'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 7 bakan daha katıldı.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanları Faruk Çelik, Sema Aliye Kavaf ve Hayati Yazıcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu gösterileri ilgiyle izledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törenin ardından yaptığı değerlendirmede muhteşem bir gösteri izlediklerini belirterek, "Bu bir rüyaydı. 115 ülkeden pırıl pırıl gençleri dinlemek çok mükemmeldi" dedi.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da bu gösteriyi izleyip de duygulanmamanın mümkün olamayacağını belirterek, organizasyonun Türkçenin tanıtılması ve Türk dilinin dünya ölçeğinde yaygınlaştırılması adına önemli olduğunu söyledi. Yazıcı, "Türk dili uluslararası yumuşamanın, barış ve kardeşliğini iletişim dili haline geliyor" dedi. Devlet Bakanı Sema Aliye Kavaf da dilin kültürü dünyanın her tarafına taşıdığına dikkat çekerek, "Türk kültürünün taşınması ve tanıtılması hepimizi çok etkiledi" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de organizasyonu 'mükemmel ötesi bir kelime varsa odur' şeklinde değerlendirdi. Kongolu miniklerin İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasından çok etkilendiğini belirten Gökçek, sözü eğitim gönüllüsü öğretmenlere getirdi. Gökçek, "Devletin ve hükümetin yapması gereken işi bu genç insanlar yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun" dedi.


Etiketler :